Gå til sidens hovedinnhold

Storklubber så Edu herje

Arsenal, Tottenham og Celtic så Edus scoringsshow mot Rosenborg på Ullevaal.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen):

LYN - ROSENBORG 2-1:

Engelske søndagsaviser skrev i fjor at Arsenal ville kjøpe nigerianeren for 20 millioner kroner. Flere andre klubber har også blitt omtalt som Edus neste stoppested – og etter et opportunistisk og et utrolig mål mot Rosenborg, er det nok ikke noe som kan hindre ham i å forlate Lyn.

Arsenal, Tottenham og Celtic var til stede på tribunen for å se spissen mot Rosenborg mandag kveld.

– I dag er han veldig god, tilbake på det nivået han var i fjor høst. Men det er ingen klubber som kjøper en spiller etter én kamp, sier Henning Berg.

Lyn-treneren vet selvsagt at Edu har vært god i flere kamper nå. Det har vært viktig for Lyns sanking av syv poeng på tre tøffe kamper mot Brann, Vålerenga og Rosenborg.

Samme ellever
Lyn har stilt med samme startellever i disse tre kampene.

– Det har vært viktig for det defensive. Det er viktig at Lasse (Lars Kristian Eriksen, journ. anm.) er tilbake, Christian Brink og Indy (Sigurdsson, journ. anm.) har spilt bra sammen, og Stensaas har vært solid. Samhandlingen bak der og at de kjenner hverandre, er viktig, forklarer Henning Berg.

Ett innsluppet mål på disse tre kampene – og det på et fantastisk frispark fra Marek Sapara mandag – viser at det defensive har fungert.

Lyn er dessuten det mestscorende laget i Tippeligaen etter seieren på Ullevaal – og er også det beste hjemmelaget med fem seire og en uavgjort.

Men spillerne er innstilt på at både Stefan Gislason og Edu forsvinner i sommer.

– Det er ingen krise. Spillere kommer og går i alle lag. Sånn er fotballen, man kan ikke bli sur av den grunn, men heller stole på spillerne man har. Vi har en stor tropp, sier Magnus Powell til Nettavisen.

Raske kontringer
Han har også vært en viktig del av Lyn-laget denne sesongen, først med Kim Holmen som spissmakker, så med Edu.

– Han er bra nå. Han jobber tøffere enn i fjor, synes jeg. Og det er jo min jobb å skape sjanser for Edu, sier Powell.

– Jeg vet min rolle – jeg er bindeleddet mellom våre raskeste spillere. Det er gøy å spille med Espen Hoff, Erling Knudtzon og Edu – når de tre setter i gang kontringer, ser de ut som et angrep på seks spillere, smiler Lyns svenske kraftspiss.

Lyns første mål kom etter en grov feil av Rosenborg-back Micke Dorsin, som sendte en pasning mot egen keeper uten å se at Edu kom imellom.

Samme Edu var både rask, heldig og god da han scoret Lyns andre mål med et kvarter igjen å spille. Etter at Espen Hoff ble taklet ute på sidelinjen, plukket nigerianeren opp ballen, satte fart og klarte på merkverdig vis å lure vekk fire RBK-ere før han skjøt ballen i mål.

Marek Sapara reduserte for Rosenborg med et flott frispark.

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album