RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Storlag hevder italienerne jukser

Foto: LUK BENIES (Scanpix/Afp)
Sist oppdatert:
- Det internasjonale sykkelforbundet må begynne å følge med, mener norsk sykkelekspert.

Marco Pinotti vant den avsluttende tempoen i Giro d’Italia på overlegent vis. Men det var ikke alle som var like imponert over italieneren.

Den observante seer kunne nemlig se at motorsykkelen foran BMC-rytteren lå meget nærme. I motsetning var det nesten ingen motorsykler å se rundt sammenalgtleder Joaquin Rodriguez.

RadioShack-rytter Jesse Sergent ble nummer tre på tempoen, kun slått av Pinotti og Geraint Thomas. Etterpå var sportsdirektør i RadioShack Dirk Demol forbannet på hjelpen førstnevnte hadde fått.

- Hvorfor?
- Det var flott av Jesse. Det var hans første Grand Tour, og det har vært tre tunge uker. Det er flott det han gjorde, sa Demol til lagets hjemmeside etter tempoen.

- Både Thomas og Pinotti har kjørt treukersritt tidligere. Jesse er fremtiden i sykkelsporten. Jeg vil si at Thomas var klart bedre i dag (søndag), og at Pinotti fikk drahjelp hele sin tempo. Hvorfor blir italienerne favorisert så mye?

TV 2s kommentator og tidligere proffsyklist Mads Kaggestad la også merke til hvor tett motorsykkel lå både Pinotti og andre ryttere fra Italia.

- Jeg er enig. Jeg la mest merke til Pinotti, som jeg synes fikk litt hjelp. Det var ikke det jeg hadde fokus på, men når man ligger så tett, får man hjelp. Det kommenterte jeg på sending også, sier Kaggestad til procycling.no.

- UCI må følge med
Sykkeleksperten er enig med Demol, og mener at det langt fra er uvanlig at italienere får ekstra hjelp når det arrangeres idrettsarrangementer i landet, og det gjelder ikke kun i sykkel.

- Italienere er kjent for å jukse litt, det har skjedd før. Det er ikke en mistanke uten grunn. Man har hørt mange historier om dette. Motorsykkelen lå litt for nærme Basso også. Det er noe i det (utsagnet til Demol).

Nå mener han at det internasjonale sykkelforbundet må ta grep.

- De må begynne å følge med, og sørge for at italienerne ikke blir særbehandlet på hjemmebane. Dersom politimannen eller mannen på motorsykkelen er fan av utøveren, kan det fort bli til at den kjører litt nærme for å hjelpe til.

Uansett om han fikk drahjelp eller ikke, vil Marco Pinotti bli stående som seierherre av den avsluttende tempoen i 2012-utgaven av Giro d’Italia, 39 sekunder foran Geraint Thomas.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere