*Nettavisen* Sport.

Storlag jakter klassikeryndling

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Sep Vanmarcke kan komme til å forlate Garmin-Sharp.

08.08.12 13:06

- Jeg kunne ikke tro mine egne øyne. Jeg slo Boonen, min store helt.

Ordene tilhørte belgiske Sep Vanmarcke og falt rett etter at Garmin-rytteren svært overraskende hadde spurtslått Tom Boonen og Juan Antonio Flecha i Omloop Het Nieuwsblad.

Selv om det ikke ble noen braksuksess i Flandern rundt eller Paris-Roubaix markerte seieren at 24-åringen har tatt steget opp i den ypperste klassikereliten. Flere har spådd at han blir den neste Tom Boonen.

Les også:Garmin-stjerne roser norske unggutter

Slik blir det selvsagt oppmerksomhet av, og med en kontrakt som går ut etter årets sesong, har de fleste topplagene kastet seg rundt stortalentet.

- Jeg har ikke signert for noen. Jeg ønsker en rask avklaring, men foreløpig har avgjørelsen dratt ut, forteller rytteren til sporza.

Omega Pharma-Quick Step, Rabobank, Lotto-Belisol, Radioshack-Nissan, BMC og Movistar skal etter rapportene være lagene som sikler etter brosteinsspesialiseten.

Grunnen til at Vanmarcke ikke har tatt en avgjørelse kan være at han er svært interessert i å kjøre Vuelta a España, for igjen å øke sine sjanser til å bli en del av Belgias VM-lag.

Skulle den langstrakte rytteren, som tidligere i år har kjørt flere ritt i Norge, bytte lag kan Garmin fort finne på «å straffe han» med å vrake han fra vuelta-troppen, akkurat slik de gjorde med Thor Hushovd i fjor.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.