Lars Petter Nordhaug har hatt en kanonsesong på sykkelsetet. Nøtterøy-gutten innledet sesongen med en glimrende seier på Mallorca, før det gikk slag i slag med topplasseringer i Criterium International og Baskerlandt rundt.

Deretter var han i kanonform til Ardenner-klassikerne, men drømmeuken ble ødelagt av Damiano Cunegos hockeytakling, få meter fra mål i Amstel Gold Race.

Les også:«Fy søren, jeg har ikke begynt å ta i»

Fra å være en bare de aller ivrigste visste om i utlandet, har Nordhaug nå blitt en rytter som er på alles lepper i den internasjonale sykkelverdenen.

Prestasjonene har ikke gått upåaktet hen. Nå ligger flere av sykkelsportens største lag langflate etter 28-åringen.

- Det er flere storlag som ligger langflate etter Lars Petter. Vi har konkret interesse fra Rabobank, Omega Pharma-Quick Step og et lag som vi ikke kan gå ut med. I tillegg er vi i dialog med Team Sky om en eventuell forlengelse, forteller Nordhaugs manager, Birger Hungerholdt, til procycling.no.

- Bra med interesse
Selv har Lars Petter Nordhaug godt fornøyd med interessen rundt egen person.

- Det er veldig bra med interessen. Sky er interesserte i å forlenge, mens det har kommet konkrete tilbud fra tre lag. Det er moro og ingenting er bedre, sier Nordhaug til procycling.no.

Nå kommer den klatresterke nordmannen til å gå i tenkeboksen, men når han har en avklaring vet han ikke.

Men én ting vet han, og det er at han trives særdeles godt i Team Sky.

- Jeg trives veldig godt der jeg er. Opplegget er utrolig bra og de har hjulpet meg fram dit jeg er i dag. Jeg trives veldig godt med Bobby Julich som trener og med Kurt (Asle Arvesen) og Edvald (Boasson Hagen) rundt meg. Jeg ønsker i utgangspunktet ikke å forlate laget.

Les også:Wiggins viste mestertakter

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Solid lønnsvekst
Når avgjørelsen skal tas er det mye å ta hensyn til.

- Det sportslige er det viktigste for meg, men det er også andre ting å ta hensyn til. Lengde på kontrakten, økonomi og rittplan er også viktig. Jeg har jo lyst til å kjøre Tour de France.

- Jeg vil ha to eller tre år. To år er vel det vanligste. Det er ikke aktuelt med en ny kontrakt på ett år, det blir for mye stress, forklarer Nordhaug.

Økonomien vil ikke Nordhaug gå så mye inn på, annet enn at han går kraftig opp i lønn ved en ny kontrakt fra årsskiftet.

- Lønna blir bedre enn den har vært. Det blir en solid økning, men jeg ønsker ikke så si noe mer enn det.

Manager Hungerholdt er litt mer snakkesalig på det økonomiske.

- Lars Petter ligger an til å kunne få bortimot en femdobling av lønnen. Det er meget bra, understreker Hungerholdt.

Han er nå inne i sin andre kontrakt med Sky. Først hadde han en toårskontrakt med Sky, før han nå er inne i en ettårskontrakt. Den første kontrakten lå noe over minimumskravet til UCI (rundt 400 000 norske kroner), mens han økte noe til den nåværende kontrakten.