Vacansoleil har tilhørt sykkelsportens ypperste selskap siden 2011.

Nå forteller markedsansvarlig John Gerards i Vacansoleil at de kan slutte å sponse laget etter sesongen.

Ferieoperatøren har vært hovedsponsor for det nederlandske laget i fem år og vært en stor bidragsyter til at laget i dag er del av verdenstouren.

De Telegraaf skriver at Vacansoleil skal vurdere hva de har fått igjen for sponsingen de neste ukene. Deretter avgjør de i april om de skal fortsette å bruke penger på laget.

Ifølge det nederlandske nettstedet forklarer Gerards at evalueringen ikke har noen ting med de seneste dopinginnrømmelsene, blant annet Lance Armstrongs, å gjøre.

Nederlenderne har ikke startet sesongen glitrende, og de mangler fortsatt en seier.

Les også: Disse har startet sesongen med et brak

Det som kan være negativt for dem er at sponsoren tar avgjørelsen før Giro d’Italia. Der viste Vacansoleil seg fram i fjor med en pallplassering til Thomas De Gendt i sammendraget, etter en fantastisk soloseier på Passo Stelvio .

I år satser belgieren mot Tour de France, og på veien dit sykler han Paris-Nice, som starter på søndag. Det blir et viktig ritt for laget om de ønsker å overbevise Vacansoleil om å fortsette å støtte dem.

Gode resultater der vil gi sponsoren mer publisitet, og kanskje blir de overbevist om at de ønsker å fortsatt være del av moroa.