Etter planen skal det internasjonale sykkelforbundet offentliggjøre flere lag med ProTour-status lørdag. I mellomtiden skjelver mektige sykkeldirektører som aspeløv.

- Jeg har ikke hørt noen ting. Under normale omstendigheter, hadde jeg ikke vært urolig. Men dette er UCI, så da er jeg mer betenkt, sier Quick Step-manager Patrick Lefevere.

Det belgiske storlaget kom seg greit gjennom 2010-sesongen, men savnet selvsagt superstjernen Tom Boonen.

Foran neste sesong har både Carlos Barredo og Stijn Devolder forlatt laget, og 18.-plassen på UCI-rankingen gjør at laget ligger i en utsatt posisjon.

Misfornøyd Quick Step-sjef
Sykkelforbundet har langt på vei garantert de 15 beste lagene ProTour-status foran neste sesong, mens lagene fra 16 til 20.-plass kjemper om de siste tre plassene.

- Jeg er selvsagt ikke glad for at den nye rankingen sender oss ned på 18.-plass, medgir Lefevre.

- Men lagene må tåle å bli bedømt i henhold til UCIs regler. Fram til nå har vi forsøkt å stable et sterkt lag på beina, og det vil vi fortsette med, lover Quick Step-direktøren.

Telefontull
Belgierne kjemper med lag som Euskaltel-Euskadi, Geox-TMC, Cofidis og AG2R om de siste vinnerloddene.

Les også: Flere storlag risikerer å rykke ned

Det er grunn til å tro at minst ett av de franske lagene får innpass. Det gjør at nok at spanske Geox (tidligere Footon-Servetto) eller baskiske Euskaltel-Euskadi fort kan ende opp med å bli skuffet.

Det italienske nettstedet Tuttobiciweb.it meldte sågar at Geox allerede var ute av kampen. Informasjonen ble raskt avvist av både teammanager Mauro Gianetti og UCI selv. Nettstedet hevdet at sykkelpresident Pat McQuaid allerede hadde informert laget om avslaget per telefon.

- Vi har ikke mottatt noen telefonsamtale. Jeg vet ikke hvor de har fått det fra, det er det reneste sprøyt, sier Gianetti til cyclingnews.com.

- Jeg kan offisielt bekrefte at Pat McQuaid ikke har snakket med laget. Avgjørelsen har ikke blitt tatt ennå. Lisensnemnda vil senest treffe en avgjørelse den 10. desember, istemmer talsmann Enrico Carpani i UCI til velonation.com.

Bygges rundt Sastre og Mensjov
Dermed ser det ut til at storlagene må smøre seg med tålmodighet i et par uker til.

UCI vil la finansielle, etiske og administrative kriterier bestemme hvem som innlemmes i sportens beste selskap foran neste sesong. Fremdeles er det kun Team Sky, Rabobank, Omega Pharma-Lotto og Garmin-Cervélo som har fått ProTour-lisensen innvilget.

Gianetti er skråsikker på at også hans mannskap vil bli invitert til de største rittene i 2011:

- Det stemmer at vi ligger nede på 17.-plass på UCIs liste foran 2011, men det er fordi lista er utarbeidet etter resultatene i 2009 og 2010. Jeg tror ikke forbundet kan overse at vi har Tour de France-vinner Carlos Sastre og Giro- og Vuelta a España-vinner Denis Mensjov på laget. Vi har kanskje ikke så mange poeng, men laget vårt er bygget rundt disse to. Hjelperytterne våre fokuserer ikke på å hente inn poeng, men på å hjelpe disse to, understreker den italienske luringen.

Trolig vil UCI dele ut flere ProTour-lisenser i slutten av november, men vente til starten av desember med å bekrefte de siste tre plassene.

Vårt forslag er at du følger med på www.procycling.no utover, så får du svaret før du aner det!

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!