Gå til sidens hovedinnhold

Storlag til Rogaland Grand Prix

Lotto-Belisol, Garmin og GreenEDGE er allerede klare.

Mandag slapp arrangøren av Rogaland Grand Prix de første lagene til rittet som er oppgradert med 1.1-status denne sesongen.

Det betyr at man kan fylle opp halvparten av feltet med lag fra sykkelsportens øverste nivå (WorldTouren).

Lotto-Belisol, Garmin-Barracuda, Lampre og GreenEDGE er de fire største lagene som allerede har meldt sin ankomst. Kvartetten blir også å finne i Glava Tour noen dager senere (16.-20. mai).

- Hos for eksempel Garmin blir det et spennende lag, uansett hva de kommer med, forteller sportsdirektør Morten Hegreberg i Team Øster Hus-Ridley til Rogalands Avis. Han og pappa Jan Inge er blant dem som har bygd opp Rogaland Grand Prix til dagens nivå.

Drømmer om Greipel
Nøyaktig hva slags oppstilling lagene får til rittet den 13. mai, er foreløpig ikke spikret.

- Plutselig kan André Greipel dukke opp. Mye avhenger av om de satser på Giro d'Italia eller Tour de France. Sykdom og skader kan også gi endringer på lagene, sier Morten Hegreberg.

Sykkelsesongen er lang, men også velfylt fra midten av januar til midten av oktober. Rogaland Grand Prix har de siste årene blitt arrangert i slutten av mai, men da UCI ga oppgradering både til dem og Glava Tour, var det med forbehold om at rittene ble planlagt et par uker tidligere enn vanlig.

Det har sammenheng med sommer-OL i London, noe som gir blant annet Polen rundt en ny dato i år (10.-16. juni) og gjør at Tour de France starter allerede 30. juni.

Det gjør også at de to største norske rittene er nødt til å kjempe med blant andre Giro d'Italia og Tour of California om oppmerksomheten i denne perioden. Foreløpig står det i hvert fall bedre til med norske sykkelritt, enn hos våre naboland i Danmark.

Der har allerede Himmerland rundt blitt avlyst, og kanskje ryker også GP Herning. Til en viss grad har arrangørene av Glava Tour og Rogaland Grand Prix valgt å samarbeide, slik at flere av storlagene blir å finne i begge rittene. Det er selvsagt mer attraktivt også for profflagene å vise seg fram i flere ritt når de først tar turen til Norge.

- Snakker med Saxo Bank og Team Sky
Fra Stavanger meldes det at det fremdeles pågår dialog med Saxo Bank og Team Sky om deltakelse i vårens ritt. Arrangøren tok tidlig kontakt med Kurt Asle Arvesen for å høre om det var mulig å lokke det britiske storlaget dit også.

Les også: Team Sky til Norge

Også Project 1t4i (tidligere Skil-Shimano) og Team Type 1-Sanofi (med norske Vegard Stake Laengen på laget) fra det prokontinentale nivået, er klare for rogalandsrittet. Der vil også Team Øster Hus-Ridley, Joker Merida, Plussbank BMC og flere andre norske kontinentallag stille til start.

Primus motor Jan Inge Hegreberg forteller også at det foreligger planer om å utvide rittet foran neste sesong:

- Vi har et mål om både etapperitt og dameritt i 2013, røper han overfor lokalavisen. Det sistnevnte punkt er nok musikk i ørene til jentene på Team Hitec Products UCK som også har sin tilhørighet i regionen.

PS! I 2013 kan også etapperittet Arctic Race of Norway se dagens lys. Rittet er et samarbeid mellom en TV 2, ASO (Tour de France-arrangøren) og en lokal arrangør som tidligere har stått for idrettsarrangementet Tour de Andørja. Les mer om de planene her!

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot