Omega Pharma-Quick Step er favoritter til å stikke av med Mark Cavendishs underskrift dersom han ender opp med å forlate Team Sky.

Men også pengesterke lag som Orica-GreenEDGE, BMC Racing og Katjusja kobles til sprintesset.

Nå trekker det ene av de tre seg ut av diskusjonen:

- Jeg kan med sikkerhet si at vi ikke har deltatt i noen diskusjoner med Mark. Det er ikke det samme som å si at vi ikke kommer til å snakke om det i framtiden, men ikke med tanke på neste sesong, klargjør Shayne Bannan i Orica-GreenEDGE til avisen The Herald.

Hentet sprinter fra Rabobank
Det australske storlaget har allerede storsprinter, og tidligere lagkamerat av Cavendish, Matthew Goss på lønningslista.

De har i tillegg signert talentfulle Michael Matthews fra Australia. Det står altså ikke på sprinterne i storlaget.

Cavendish har ikke villet uttale seg om han er på jakt etter ny arbeidsgiver, men Bradley Wiggins gikk langt i å antyde det i et intervju med britisk presse nylig:

- For hans egen karrieres del, forstår jeg hvorfor han er nødt til å gjøre det (forlate Team Sky), men rent egoistisk hadde jeg helst sett at han ble værende, fortalte Wiggins.

- Vil gi de andre sjansen
Brian Holm dro det hele enda lenger, da han avfyrte følgende kraftsalve i retning Sky og Cavendish-leiren:

- Selv en blind kunne se under Tour de France, at dette ikke var det rette valget for Mark. Men slik ble det, sier dansken som ønsker seg en gjensyn med 27-åringen i Quick Step-laget.

Les også: Cavendish nekter å snakke om fremtiden

De har nå fått en konkurrent mindre som en følge av de siste uttalelsene fra GreenEDGE.

- Vi har en skikkelig god oppstilling med tanke på neste sesong. Vi ønsker å legge forholdene til rette for rytterne våre og gi dem en skikkelig mulighet, sier Bannan.

En annen talentfull GreenEDGE-rytter viste seg fram tidligere i uka. På vueltaens femte dag, spurtslo nemlig Simon Clarke tyske Tony Martin i kampen om etappeseieren.