OSLO/ MADRID (Nettavisen): En kvinne tok seg forbi sperringene og løp ut på gressmatta i den første omgangen av Champions League-finalen mellom Liverpool og Tottenham lørdag.

Nettavisen Pluss: Få 10 uker for 10 kr

Løp ut på banen

Kvinnen ble raskt tatt av vaktene, men fikk likvel sin dose oppmerksomhet for stuntet. Se video av hendelsen øverst i saken.

Kampen ble stoppet mens kvinnen var på banen. TV-produsentene klippet til bilder av lagenes trenere, men fotografene som er til stede knipset en rekke bilder av «streakeren».

Hvem står bak?

Kvinnen hadde på seg en badedrakt med teksten «Vitaly uncensored», som er nettside som produserer videoinnhold.

Som oftest er det snakk om «pranks», og ofte av seksuell karakter.

Les også: Stormet banen under Champions League-finalen. Nå står hun fram


Nettavisen Pluss: 10 spørsmål: Hvor mye kan du om Liverpool?

Mannen bak nettsiden, Vitalij Zdorovetskij, har tidligere selv vært involvert i «streaking», noe han selv skryter av på nettsidens Instagram-profil.

I 2016 ble Zdorovetskij arrestert for å storme ut på banen under en NBA-kamp mellom Cleveland Cavaliers og Golden State Warriors. Den gangen hadde han teksten «Trump sucks» skrevet på brystet.

Gruppens Youtube-kanal har nærmere 10 millioner abonnenter, og har totalt 1,6 milliarder avspillinger på sine videoer på Youtube.

Kjent fenomen

Det er langt ifra første gang at noen tar seg ut på banen under store fotballkamper og begivenheter.

Blant annet skjedde det samme under VM-finalen i Russland i 2018.

Den gang var det aktivistgruppen «Pussy Riot» som stod bak stuntent, som var en protest mot russiske myndigheter.

«Pussy Riot» krevde blant annet at politiske fanger slippes fri, samt politisk frihet i landet. Lørdagens banestorming ser ikke ut til å ha samme politiske motiv.