- Hvis vi vinner lørdag, vil det være den beste medaljen jeg har vunnet.

Det er kanskje sånt en kaptein er forpliktet til å si, og spesielt når det er Evertons egen TV-kanal som stiller spørsmålene – dagen før FA-cupfinalen mot Chelsea.

Likevel kan det hende en og annen Manchester United-supporter lar seg provosere. For Phil Neville fikk med seg en og annen medalje i løpet av sine elleve sesonger på Old Trafford også.

Nærmere bestemt seks ligagull, tre FA-cuptitler – og ikke minst en seier i Champions League.

NYHET: Spill Lotto og Tipping på mobilen

- Det neste er det største
Men det begynner å bli noen år siden lillebror Neville feiret sitt siste trofé i rødt. Og nettopp tiden har litt med saken å gjøre:

- Gjennom hele karrieren har jeg sett på det neste trofeet som det største. Derfor føler jeg at dette vil være det største, sier Neville.

Dessuten er det selvfølgelig noe annet å vinne som kaptein. Slår Everton Chelsea på Wembley, er det Phil Neville som mottar pokalen.

- For meg personlig vil det å få løfte FA-cuptrofeet være den aller største æren som fotballspiller. Jeg har vært så heldig å få være kaptein for denne fantastiske klubben i to og et halvt år, og jeg har møtt mange utrolige supportere som har fortalt meg om de største Everton-kapteinene, de beste Everton-spillerne og skjønnheten til denne klubben.

Hører hjemme i toppen
- Folk snakker om meg som en god kaptein. Men hvis jeg skal fortjene å bli nevnt i samme åndedrag som Kevin Ratcliffe og Brian Labone, som ikke bare vant FA-cupen, med også serie og europacup, så må jeg gjøre det samme som dem, sier en beæret Phil Neville.

Han har brukt kjøreturene fra Manchester til Liverpool de siste ukene til å se for seg hvordan det vil være å løfte pokalen.

- Skal man vinne, må man se for seg at man kommer til å gjøre det, poengterer han.

Og selv om det skulle bli tap mot storfavorittene fra London, mener Neville Everton nå står foran en ny storhetid.

- De siste 14 årene har ikke laget levd opp til klubbens historie, men under David Moyes beveger vi oss i riktig retning. Vi kan jobbe oss tilbake dit denne klubben hører hjemme, i toppen av engelsk fotball, sier Phil Neville.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!