*Nettavisen* Sport.

Størrelsen betyr ingenting...

Foto: EPA/Scanpix

Lille Eduardo viste at det er mer enn størrelse som betyr noe.

03.01.10 19:17

WEST HAM-ARSENAL 1-2:

Matthew Upson rager 185 centimeter over bakken. Eduardo er åtte centimeter kortere. Likevel var det den lille Arsenal-spilleren som knuste West Hams midtstopper da Arsenal avanserte til 4. runde i FA-cupen.

Vant duellen
Carlos Vela la glimrende inn fra kant, og i duell med sin noe mer storvokste oppasser brukte Eduardo alt han hadde av timing og spenst, fikk hodet på ballen og headet nydelig inn i krysset bak en fortvilet Robert Green i West Ham-buret.

Dermed hadde Arsenal snudd 0-1 til 2-1 i løpet av tre-fire minutter helt på tampen av kampen. Dermed måtte undertegnede begynne å skrive om igjen. For Arsenal gikk ikke i Manchester United-fella. Et United-lag som røk ut for Leeds tidligere søndag.

Les om den kampen og Alex Fergusons pinlige reaksjon her.

Best i én time
I 65 minutter så det imidlertid ut til å gå West Hams vei. Alessandro Diamanti (og nei, jeg nekter å skrive at han er blitt en diamant for West Ham¿) hadde gitt Gianfranco Zolas menn 1-0, og de jaget også 2-0. Da fikk Wenger nok.

Ut med Fran Merida. Ut med Jack Wilshere. Ingen av stortalentene hadde imponert. Inn med Samir Nasri og Abou Diaby. Kvalitet. Og med det snudde kampen. Arsenal overtok mer og mer av spillet, og Aaron Ramsey utliknet 12 minutter før full tid etter at Arsene Wengers menn tråklet seg gjennom et West Ham-lag som egentlig virket godt organisert.

Så var det altså Eduardos tur.

Og dermed er det Arsenal – ikke West Ham – som spiller i 4. runde.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.