*Nettavisen* Sport.

Storscoreren ønsker konegaranti

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

- Det er tungt, sier Ibba Laajab.

Angrepsspilleren Ibba Laajab har vært en aldri så liten åpenbaring denne sesongen i 1. divisjon.

Angrepsspilleren har nettet 15 ganger for Bodø/Glimt og har kun tidligere Rosenborg-spiller Jo Sondre Aas foran seg på toppscorerlisten.

Bodø/Glimt har også imponert og etter 25 serierunder er klubben allerede klar for Tippeligaen. Nordlendingene har 14 poengs forsprang på nummer to, Stabæk.

Dette betyr at Laajab, som i 2012 hadde et lite vellykket opphold i Vålerenga, trolig får en ny sjanse til å vise seg fram på det høyeste nivået i Norge. Det se han fram til.

Konegaranti
I 2012 ble det kun fem kamper for Vålerenga i Tippeligaen og fem kamper for Stabæk på lån.

- Det er en ny sjanse og det gleder jeg meg til. Jeg har blitt bedre på alle områder. Spesielt har jeg blitt bedre i hodet, forteller Laajab til Nettavisen.

- Jeg har troen på meg selv nå, og tør å vise hva jeg er god for. Det skal trenerne i Glimt ha mye av æren for. Alt har klaffet veldig bra for meg i Bodø, sier spissen.

Men til tross for at Laajab ønsker å bli i Bodø/Glimt, og klubben ønsker ham med videre, er det fortsatt ikke hundre prosent spikret at 28-åringen blir på Aspmyra.

- Jeg har to år igjen av kontrakten, men har også en kone hjemme i Oslo som savner meg veldig. Det er tungt, forteller Laajab, som giftet seg så sent som i sommer.

- Aktuelt å flytte?
Oslogutten håper på en avklaring etter sesongslutt.

- Jeg skal snakke med Jan Halvor (Halvorsen) om dette. Med det får vente til etter sesongslutt. Jeg håper vi finner en løsning på hva vi skal gjøre, sier Laajab til Nettavisen.

- Det er viktig for meg at hun kommer seg opp hit. Det må vi finne en løsning på. Det er vanskelig for meg å være så langt unna kona, så lenge, sier Bodø/Glimt-spilleren.

- Er det aktuelt for deg å flytte til en klubb nærmere Oslo?

- Det har jeg ikke tenkt så mye på. Men Bodø/Glimt ønsker at jeg skal ha det bra, så jeg føler meg sikker på at det blir en løsning. Men om alt låser seg, så må jeg vurdere et klubbytte.

Klikk på bildet for å forstørre.

Som nevnt ble Laajab hentet til Vålerenga i 2012 av Martin Andresen, men fikk begrensede sjanser der. I vinter hadde han et håp om å imponere Kjetil Rekdal, men det gikk heller ikke.

- Jeg ville starte med blanke ark under Rekdal og håpet på en ny mulighet, men Vålerenga ønsket ikke det, forteller Laajab til Nettavisen.

- Jeg fikk beskjed om at jeg kunne bli i klubben, men da måtte jeg ta til takke med andredivisjon. Da skjønte jeg at det bare var å komme seg videre, sier han.

- Ville dra
Ifølge Laajab kom partene til enighet om å avslutte arbeidsforholdet der og da.

- Jeg hadde lyst til å dra fra Vålerenga. Det følte også klubben var den beste løsningen, sier Bodø/Glimt-spilleren.

Og til tross for at han ikke lyktes i Vålerenga, bærer ikke Laajab noe nag. Han føler heller ikke at han har noe å bevise hvis han møter gamleklubben i Tippeligaen neste år.

- Nei, absolutt ikke. Vålerenga er klubben i mitt hjerte. Jeg er født og oppvokst i gaten der, og gikk på Jordal ungdomsskole, forteller måljegeren.

Nå stortrives han likevel i Nordland og har altså fått fart på karrieren igjen. Han ser store forskjeller på oppholdet i Vålerenga og tiden på Aspmyra.

- Det er veldig stor forskjell. Jeg føler meg trygg og velkommen. Jeg føler også at jeg betyr noe for klubben, og det er viktig for meg, sier måljegeren.

- Godt trent
Laajab har heller aldri følt seg bedre fysisk enn det han er nå.

- Jeg er veldig godt trent, men treneren mener fortsatt jeg har 30 prosent mer å gi. Det blir en hard vinter med mye trening, og jeg ser fram til en ny sjanse i Tippeligaen, sier spissen.

- Hvor bra kan Bodø gjøre det?

- Vi har et godt lag per dags dato, så jeg tror vi skal klare å holde oss oppe. Men kjenner jeg Jan Halvor rett kommer det sikkert noen utskiftninger i vinter, sier Laajab.

- Vi har også mistet Christian Berg til Fredrikstad, og han har vært viktig for oss, legger han til.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.