*Nettavisen* Sport.

Storseire før seriefinalen

Foto: STIAN LYSBERG SOLUM (SCANPIX)

Storhamar og Vålerenga viste muskler i Get-ligaen torsdag kveld. Søndag møtes lagene til seriefinale i Jordal Amfi.

18.01.07 22:32

(VÅLERENGA - TRONDHEIM 10-1, STORHAMAR - FURUSET 8-1).
De to suverene topplagene i eliteserien viste at det skiller mange mål mellom topp og bunn i Get-ligaen i ishockey.

Tosifret for VIF
Vålerenga vasket isen med gjestene fra Trondheim, og ga seg ikke før det stod hele 10-1 i protokollen.

TIK, som ligger sist i eliteserien og i tillegg trues av konkurs, hadde lite å stille opp med på Jordal Amfi. 705 tilskuere fikk se hjemmelaget varme opp til søndagens møte med Storhamar med storseier. Vertenes Anders Fredriksen nettet tre ganger, og blir en mann å holde øye med for dragene i seriefinalen.

Dragene fulgte opp
Furuset klarte ikke gi hovedstadskollega Vålerenga en hjelpende hånd da de inntok Hamar OL-Amfi. Allerede før start fikk gjestene problemer, da busstrøbbel på vei til Hamar førte til at kampen måtte utsettes, melder dragons.no.

Problemene fortsatte for gjestene da kampen først ble satt i gang, selv om Storhamar-trener Petter Thoresen ikke ville kalle kampen en overkjøring fra vertenes side.

- Furuset har en del farlige sjanser de to første periodene, og vi spiller ikke slik vi kan, sier Thoresen til Nettavisen.
- Heldigvis har vi en god målvakt når vi roter i forsvar.

- Jeg synes dog vi hever oss i tredje periode, presisjonen økes og vi får mer fart på pucken, da kjører vi litt rundt med dem, sier Dragons-treneren. Storhamar sendte gjestene hjem med 1-8 i bagasjen.

Seriefinale neste
Søndag klokken 17.00 tar Vålerenga imot Storhamar på Jordal Amfi. Det skiller to poeng i toppen av Get-ligaen, fordel Vålerenga. Thoresen er tilbøyelig til å være enig i at toppoppgjøret kan kalles en seriefinale.

- Det er litt tidlig med en slik beskrivelse, men det er klart at hvis Vålerenga vinner er det fem poengs skille, da blir de vanskelige å ta igjen, medgir Storhamar-sjefen.

- Det er fortsatt mange poeng som skal deles ut, og det er ikke avgjort selv om vi skulle tape, men vi går selvsagt for seier på søndag.

Må snu trenden
Storhamar har til gode å slå Vålerenga denne sesongen, men det har Thoresen tenkt å gjøre noe med i seriefinalen.

- Vi har store planer om å gjøre noe med den trenden nå, avslutter Storhamar-treneren overfor Nettavisen.

- Den utfordringen må og skal vi ta, å slå Vålerenga på Jordal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag