BEOGRAD (Nettavisen): Veteranen gikk rett inn på laget i Nations League-oppgjøret i Serbia, til tross for at han ikke hadde spilt førstelagsfotball for Salernitana siden november 2021.

I spann med Leo Østigård maktet han likevel å holde nullen og lede det norske til tre knallsterke poeng i åpningskampen i Nations League.

BØRS: Slik spilte Norge mot Serbia

Det ble en kraftanstrengelse av de sjeldne - ikke bare fysisk.

- Det er spesielt tøft for meg mentalt. Man skal være veldig konsentrert, følge med på forsvarslinja, pushe opp og snakke alle på plass. For meg er det like mye utladning i hodet som i kroppen, sier han til Nettavisen i pressesonen i kjelleren på Rajko Mitic-stadion.

Les også: Avslører lang prat med Ødegaard : –⁠ Du kan ikke drive skuespill

Fyrer løs: - Det er helt latterlig

Han sier han skal «legge beina høyt» for å bli klar til søndagens møte med Sverige, for 31-åringen har ikke mye kampgrunnlag å vise til.

7. november 2021 er sist han spilte en tellende klubbkamp. Da var han i midtforsvaret for Salernitana mot Lazio.

Deretter satte en skade ham ut av spill for en periode, og så ble han fryst helt ut av det italienske laget som reddet Serie A-kontrakten med et nødskrik.

Les også: Etter kampslutt røpet Haaland avgjørende detalj: –⁠ Jeg forsøkte å lure ham

Det skjedde uten at Strandberg en gang var registrert for Serie A-spill. Lyngdølen, som har kontrakt med Salernitana frem til 30. juni, har tidligere ikke uttalt seg om klubbsituasjonen, men overfor Nettavisen slår han nå tilbake mot den italienske klubben.

- Jeg har vært i en politisk vanskelig situasjon som er litt uforklarlig, men jeg har trent bra. Jeg spiller mest med hodet, så for meg går det greit, forteller han.

- Kan du si litt om den politiske situasjonen?

- Det er helt latterlig. Man kan se kampene i fjor høst som jeg gjorde i Serie A, og det er vel ingen tvil om at jeg var vårt lags beste spiller. Så skjedde det noe i løpet av vinteren så det ble litt trasig, men da har jeg opplevd det også, sier han.

Les også: Ukjent spiller dukket opp: Telefonen kom fra landslagsledelsen

Han understreker at det er uaktuelt å bli i Salernitana når situasjonen er som den er blitt, og 31-åringen har de siste månedene måttet spille for klubbens B-lag.

Takker landslagsapparatet

Nettavisen har tidligere skrevet at Ståle Solbakken sendte representanter fra eget trenerapparat til Salerno for å sjekke Strandbergs fysiske form, og nå takker 31-åringen for hjelpen fra det norske landslaget.

- Vi la en plan tidlig, og jeg har fått god hjelp av apparatet på landslaget, sier midtstopperen.

Dem tidligere Ural-spilleren er Solbakkens soleklare førstevalg på stopperplass, men det var ikke gitt at han skulle starte torsdag.

Treningene i forkant av kampen ble nærmest som en «audition» for startplass å regne for Strandberg.

- Vi testet ham skikkelig på trening, og vi har sett ham i Italia også. Han har klart å holde det fysiske ved like, og han er en taktisk klok spiller, så da går det bra, sier Solbakken til Nettavisen.

- Så han var gjennom noen generalprøver på trening?

- Ja, det var han.

- Kan du si noe om hva dere testet han på?

- Det var litt spill elleve mot elleve, og så vi kjørte ham litt én mot én for å se om han hadde hurtige føtter, avslutter han.