RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)

Storspilte uten Schmeichel

Sist oppdatert:
- Jeg har tatt tak i meg selv, sier Rune Jarstein.

Endelig, sier nok mange Rosenborg-fans.

For endelig fremstår Rune Jarstein som den toppkeeperen alle vet han kan være. I fjor var det bare i kortere perioder man så potensialet, men mot Tromsø mandag fremstod Jarstein som den matchvinneren alle vet han er på sitt beste.

- Moro å bidra
Uten Jarstein hadde Rosenborg fort tapt mot nordlendingene. Nå ble det i stedet en imponerende 4-2-seier.

- Det var moro å kunne bidra. Spesielt når vi samtidig scoret på sjansene våre, sier Jarstein til Nettavisen dagen derpå.

Og forklaringen på den gode formen?

- Som jeg har sagt tidligere - jeg har tatt tak i meg selv.

Tidligere i vinter sa nemlig Jarstein til Nettavisen at han har jobbet knallhardt for å komme i bedre form i løpet av vinteren. Han har tatt av fire kilo, og på Lerkendal har de begynt å kalle ham «havregrøtkongen».

Droppet Schmeichel
Han hare også gjort en liten endring i kampforberedelsene. Tidligere var han alltid inne på You Tube for å se klipp av Manchester United-legenden Peter Schmeichel før kamp.

- Jeg har mine faste sider med klipp som jeg bruker til å psyke meg opp. Jeg gjør det foran hver kamp. Jeg har brukt Schmeichel-videoer i lang tid, sa han til Nettavisen i forbindelse med landslagsdebuten i 2007.

Men i år har han lagt det til side.

- Jeg så ingen Schmeichel-klipp foran Tromsø-kampen, nei. Nå gjør jeg det ikke fast lenger. Nå gjør jeg det jeg føler for der og da, forklarer han.

Venter barn
RBK-keeperen blir imidlertid ikke å finne i landslagstroppen mot Sør-Afrika og Finland. Samboeren venter barn om to uker, og Jarstein vil ikke gå glipp av fødselen.

- Og det til tross for at du kanskje kunne vunnet keeperkampen på landslaget i løpet av den neste uka?

- Ja. Jeg var aldri i tvil om at jeg skulle prioritere fødselen. Det er viktig for meg å være med på den, og jeg vil ikke risikere å være i Afrika når det skjer. Selvfølgelig skulle jeg gjerne vært med til Sør-Afrika, men jeg får bare gjøre mitt beste så jeg får sjansen igjen senere.

- Derfor jeg dro til RBK
Mot Tromsø pådro Jarstein seg tidlig en smell øverst i låret, men RBK-keeperen tror ikke det vil plage ham videre.

- Det skjedde i forbindelse med et utspill tidlig i 1. omgang. Jeg kjente noe støtaktig øverst i låret, og jeg kjente det mer og mer utover i kampen. Jeg ville ikke ta noen sjanser. Derfor lot jeg andre ta utspillene noen ganger. Derfor holdt også Alexander Lund Hansen (reservekeeper) seg klar på sidelinjen. Men jeg tror ikke dette vil føre til problemer senere. Jeg tar litt behandling og så går det nok over, sier han.

- Og blir det gull i år?

- Det har vært veldig gøy i to kamper mot to tøffe motstandere. Det har blitt full pott, og vi er også ferdig med Tromsø borte som vel er den vanskeligste bortekampen. Da kan man ikke være noe annet enn godt fornøyd. Men det er lenge igjen. Vi vet at dette ikke går av seg selv, men det er jo dette jeg dro til Trondheim for å oppleve - gullkamp, sier Jarstein.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere