Det skriver nyhetsbyrået AFP, som viser til meldinger fra Guangzhou-eierne i sosiale medier. Der ber de fansen velge sine favorittdesign til to nye arenaer.

– Evergrande planlegger å bygge ytterligere to fotballarenaer med 80.000 seter og inviterer alle til å velge ut to av de seks foreløpige skissene, skriver Evergrande Group, som er en av Kinas største eiendomsutbyggere.

Selskapet er også majoritetseier i fotballaget som allerede er i gang med å bygge en gigantisk hjemmebane. Den får plass til 100.000 tilskuere, og byggearbeidet startet sist torsdag.

VM-ambisjon?

For øyeblikket er det flere klubber i Kinas superliga som utvider eller bygger nye stadioner. Landet forbereder seg til det utvidede klubb-VM, som skal ha 24 deltakere og spilles i åtte ulike byer i Kina, og asiamesterskapet i 2023.

Samtidig vil Guangzhou Evergrandes stadionplaner sette fart i spekulasjonene om at kineserne sikter seg inn mot å bli arrangør av fotball-VM. De kan tidligst søke om å arrangere mesterskapet i 2030, ettersom 2022-VM og 2026-VM allerede er fordelt.

Uefa-president Aleksander Ceferin har gitt sin støtte til at Storbritannia og Irland blir VM-vert i 2030, men også flere andre søknader ventes. Blant annet er det varslet fellessøknader fra de søramerikanske landene Argentina, Chile, Paraguay og Uruguay, samt fra Spania/Portugal og Marokko.

Gigantarena

Det er ikke spesifisert fra Evergrande Group hvor eller når de to 80.000-seters arenaene skal bygges. Det er lite sannsynlig at de havner i sørkinesiske Guangzhou, ettersom laget får sitt nye, spektakulære stadion ved utgangen av 2022.

Med 100.000 sitteplasser blir den en anelse større enn Barcelonas berømte hjemmebane Camp Nou. Det vil koste om lag 12 milliarder yuan, som tilsvarer 17,5 milliarder kroner etter dagens kurs, å bygge stadionet.

Stifter og styreleder i Evergrande Group er Xu Jiayin, en av Kinas rikeste personer. Guangzhou Evergrande trenes av Fabio Cannavaro og ble seriemester sist sesong.

(©NTB)