*Nettavisen* Sport.

Stort hockey-underskudd

Norges Ishockeyforbund gikk på en vond økonomisk smell i fjor.

13.06.05 17:48

18. juni legger NIHF fram et regnskap for forrige sesong som viser et underskudd på tre millioner kroner. Generalsekretær Terje Jørgensen forklarer underskuddet med sviktende inntekter – ikke ukontrollert kostnadsvekst.

- Vi hadde et samarbeid med Terje Bogen og SponsorService i 17 år. Fjorårssesongen var den første hvor vi jobbet med å skaffe sponsorer på egenhånd, forklarer Jørgensen overfor TV 2 Nettavisen.

Sammen med sviktende publikumstall i sluttspillet og en reduksjon i automatinntektene bidro dette til underskuddet.

Kutter kvinnelandslaget
Uansett er resultatet en kølle i ansiktet på norsk hockey, som ellers kunne juble over opprykk til A-VM både på senior-, U20- og U18-nivå.

Nå varsler forbundet at umiddelbare tiltak må iverksettes.

- Vi har lagt fram et minimumsbudsjett hvor vi har tatt vekk det meste av risikoen. Da nedlegger vi U16- og kvinnelandslaget, vi kutter beklagelig mye i U18 og U20 og vi kutter også i A-landslaget, men noe mindre, forteller Terje Jørgensen.

Underskuddet blir naturligvis et sentralt tema på forbundstinget kommende helg.

- Tinget må vurdere om de vil vurdere å legge opp til et budsjett hvor de antar at vi klarer å få noen flere sponsoravtaler, konstaterer generalsekretæren.

Flere ishaller på vei
Norsk hockeys kanskje største problem i dag, er mangelen på ishaller. I dag finnes det rundt 30 ishaller. Målet er å doble dette tallet innen 2012. I sommer åpner en ny ishall i Skien, mens man samtidig starter byggingen av ishaller i Sarpsborg, Bergen og Narvik.

Både stat og kommuner bidrar med tilskudd i dette arbeidet, som dermed ikke rammes av underskuddet i hockeyforbundet.

- Ishallene får fortsatt høyeste prioritet, understreker Jørgensen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.