Stortalent: - Dette er mitt år

Foto: Tim de Waele (©TDWsport.com)

Den italienske unggutten er klar for å tre ut av rivalens skygge.

08.05.13 08:42

23 år gamle Enrico Battaglin har lenge vært sett på som et av sykkelsportens største talenter.

Italieneren imponerte stor som junior- og U23-rytter og fikk kontrakt med Colnago-laget (nå Bardiani) før fjorårssesongen.

Forventningene var høye til den unge italieneren, og procycling.no-bloggerne Anders og Jonas Lindstrøm spådde en god sesong og en stor karriere før proffdebuten.

Men det første proffåret ble tøft for unggutten. Etter en imponerende tredjeplass i GP Lugano i februar, var det lite å skryte av for den meget talentfulle Battaglin. Da gikk det særdeles mye bedre med hans argeste konkurrent, Moreno Moser, som blant annet vant Polen rundt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Luca Zennaro

Undervurderte nivået
Men etter en god vinter skulle Battaglin nullstille seg før årets sesong. Han skulle ikke ta så lett på sin andre proffsesong, som han gjorde på den første. Nå skulle han bevise hva han kunne.

Sesongen startet smått, men i Giro del Trentino begynte han å vise form.

Den tredje etappen i Giro d’Italia passet i utgangspunktet 23-åringen perfekt. Men uflaks i nedoverbakken mot mål sørget for at Battaglin ikke kunne kjempe om seieren.

Tirsdag kom revansjen. Bardiani-syklisten kjempet seg over andrekategorien, satt kaldt i feltet ned mot mål og var utilnærmelig i finalen. Karrierens klart største seier var et faktum, og endelig fikk han vist sitt potensiale.

- Jeg visste at dagens etappe passet meg bra, sa Battaglin etter tirsdagens seier ifølge tuttobiciweb.it.

- Jeg hadde litt uflaks i går, men i dag gikk alt akkurat slik det skulle.

Seieren sørget for at laget til Reverberi-familien nå har vunnet etapper i 10 av de 12 siste utgavene av Giro d'Italia.

Les alt om etappen her!

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: DANIEL DAL ZENNARO (Scanpix/Epa)

- Moser har vært bedre
Med tirsdagens seier i giroen gjorde Battaglin noe ett år yngre Moser ikke har klart hittil, nemlig å vinne en etappe i en av de tre treukersrittene. Det skal dog legges til at Moser ikke har kjørt giroen, touren eller vueltaen i løpet av sin korte karriere.

Likevel var flere italienske journalister opptatte av nettopp rivaliseringen med Cannondales supertalent etter Battaglins seier.

- Hvem er sterkest, deg eller Moser?

- For øyeblikket har Moser bedre resultater. Vi kjenner hverandre godt og setter pris på hverandre, og i fjor leverte han brilliante resultater. Dette året kommer imidlertid til å bli mitt år. I 2012 undervurderte jeg alt, jeg trodde jeg kom til å vinne lett, sa Battaglin ifølge cyclingnews.com.

I år skal ikke Battaglin undervurdere noe som helst. På den måten skal han tre ut av Moreno Mosers skygge og inn blant sykkelsportens aller største. Etappeseieren i Giro d’Italia er et langt skritt i riktig retning.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.