RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stortalent blir lagkompis med Pedersen

Foto: Pa Photos
Går på lån fra Premier League-klubb.

Jack Butland har lenge blitt sett på som et stort talent på balløya og 20-åringen har allerede én landskamp for England.

I januar 2013 gikk imidlertid burvokteren fra fast plass i Birmingham til en benketilværelse i Stoke. De betalte 3,5 millioner pund for hans tjenester.

Hos Britannia-klubben har stortalentet rutinerte Asmir Begovic foran seg i køen og så lenge bosnieren storspiller, er det ikke plass til ugne Butland.

Forrige sesong ble Butland lånt tilbake til moderklubben Birmingham, som en del av overgangsavtalen. Nå er han klar for nytt lån.

Denne gangen er det Barnsley som får gleden av å ha Butland på lån. Torsdag skrev han under på en avtale som strekker seg tre måneder fram i tid.

I Barnsley skal Butland erstatte Luke Steele, som for tiden er ute med skade.

Dermed blir keeperen lagkamerat med norske Marcus Pedersen. Nordmannen er på lån i Championship-klubben fra Vitesse i Nederland.

Den tidligere HamKam-spissen har levert brukbart så langt for den engelske klubben og har scoret ett mål på to ligakamper.

Han pådro seg imidlertid en skade nylig på landslagsoppdrag for Norge.

Når det gjelder Butland har han tidligere vært på lån i Celtenham Town og til tross for sin unge alder står han bokført med totalt 70 A-lagskamper i karrieren.

Barnsley har fått en tøff start på sesongen i The Championship og ligger nest sist på tabellen med kun fire poeng fra åtte kamper.

Klubben har sluppet inn hele 22 mål på disse kampene, mest av samtlige lag i divisjonen, og får nok godt bruk for Butlands kvaliteter de neste månedene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere