Etter en fantastisk sesong som blant annet inneholdt etappeseier og tredjeplass sammenlagt i Tour of Britain, signerte stortalentet Simon Yates for Orica-GreenEDGE.

Men selv om 21-åringen klatret ved siden av Bradley Wiggins og Nairo Quintana på hjemmebane i Tour of Britain, har han ikke satt seg høye mål før sin første sesong på øverste nivå.

- Jeg kan ikke vente. Om et par uker flyr vi til Australia for lagmøte og legge planer for neste år. Det er en veldig spennende tid, sier Yates til Sky Sports.

- Jeg har ikke noen konkrete ambisjoner eller forventninger. Jeg tror 2014 bare vil handle om å finne min plass i World Tour-feltet, og prøve å finne ut hvilken retning jeg vil ta som sykkelrytter.

Les også: U23-stjerner takker nei til Team Sky

Strålende høst
Den første sesongen vil det meste handle om å skaffe seg erfaring og dra nytte av de mer rutinerte rytterne på laget.

Sammen med den imponerende kjøringen i Tour of Britain, kjørte briten strålende i Tour de l’Avenir, hvor det ble to etappeseirer, og bane-VM. I sistnevnte vant han poengrittet.

- 2013 var perfekt. Etter selvtilliten jeg fikk av å bli verdensmester på bane, gikk alt slag i slag og resultatene bare fortsatte å komme. Det overgikk mine forventninger.

Les også: «I Sky hadde jeg slavet foran feltet»

- En ære
VM-tittelen på bane var naturlig nok det største høydepunktet, men også tredjeplassen i Tour of Britain ga mersmak.

- Å stå på podiet sammen med Brad (Wiggins) – en britisk sykkelhelt og en av gutta som har vært der og gjort alt – var en stor ære.

Mange trodde Yates skulle til Sky, og 21-åringen hadde også flere tilbud. Det som ble avgjørende var muligheten til å sykle på lag med bror Adam, også han et meget stort talent.

- Jeg har bare så vidt begynt å sykle med Adam igjen etter å ha vært fra hverandre i tre år, så det er ikke noe problem å være adskilt, men jeg mener det er bedre når vi er sammen. Det gjør livet mye enklere.