RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stortalent får likevel VM-sjanse

Foto: Vegard S. Kristiansen (www.procycling.no)
Sist oppdatert:
Sykkelforbundet har ombestemt seg, dagen etter de stengte VM-døren.

Mandag skrev procycling.no om Truls Engen Korsæth, stortalentet som ble nummer tre i Birkebeinerrittet, men som ikke fikk muligheten til å kjøre VM i rundbane.

Grunnen var at unggutten ikke hadde anledning til å være med på en samling med landslaget i Tyskland, grunnet arbeidsforhold.

- Truls er god nok fysisk, det vet vi. Problemet er at han har fullført alt for få ritt i forhold til antall starter. Jeg ønsket å matche han i bundesligaløp så han får senket skuldrene. Rittene ligner det vi møter i VM. Dette aksepterte han først, men så måtte han takke nei grunnet jobbmessige hensyn, sa terrengansvarlig i sykkelforbundet, Lars Vidvei, til procycling.no mandag.

Lukket opp VM-døren igjen
Han var også klar på at saken var avsluttet og VM-døren helt lukket for 18-åringen.

- Jeg og Steffen Kjærgaard (sportssjef i Norges Cykleforbund) er helt enige etter en prat i dag (mandag, red. anm.). Han har vist at han er sterk nok, men det holder ikke å komme i mål i to av syv-åtte løp.

Tirsdag fortalte procycling.no Korsæths versjon av historien. Han reagerte på flere ting, blant annet opplysningene om antall ritt han hadde fullført i år.

Les også:Unggutt opprørt etter VM-nei

Plutselig snudde sykkelforbundet i sin innstilling. Lillehammer-syklisten er en av ti norske ryttere som er tatt ut til å representere landslaget i Bundesligaløpet Albstadt 1. og 2. september.

- Etter en ny gjennomgang av saken har jeg kommet frem til at jeg vil gi Truls en sjanse til å kvalifisere seg til VM kommende helg. Vi har hatt litt kommunikasjonsutfordringer i forhold til Truls sin arbeidssituasjon, men har nå fått klarhet i denne. En så sterk rytter som Truls kan på en optimal dag kjempe i toppen på et VM, sier landslagssjef Lars Vidvei i en kommentar på forbundets egen hjemmeside.

Taus om grunnen til at de ombestemte seg
Når procycling.no tar kontakt med Lars Vidvei er han ikke interessert i å gi ytterligere kommentarer om den uventede U-svingen forbundet har foretatt.

- Hadde Truls Engen Korsæth fått denne muligheten om ikke media hadde omtalt saken?

- Som sagt har jeg ingen kommentar utover det som står i pressemeldingen, sier han til procycling.no

Fjorårets norske mester, Ole-Christian Fagerli, har selvsagt fått med seg hvordan saken har blitt brettet ut i media.

- Jeg er ikke kjempeoverrasket over utfallet, og synes det er veldig bra at Truls får dra, det har han rett og slett fortjent, sier syklisten til procycling.no.

Han er dog lettere hoderystende til at det to uker før VM ikke er et endelig uttak klart, og at Engen Korsæth ennå ikke er sikret en VM-plass.

- Allerede før sesongen starter må det være klart hva som er kvalifiseringskravene. Slik det er nå blir det alt for diffust.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Redd for signaleffekten
Fagerli har et brennende engasjement for terrengsykkel og frykter at slike saker vil skremme vekk talenter fra idretten.

- Ja, det tror jeg absolutt. For en rytter som Truls Engen Korsæth som er god på alt som har to hjul er det klart at om et landeveislag kommer med et godt tilbud til han og legger ting til rette, så er det fristende å velge det fremfor å fortsette på terreng. Saker som denne bidrar helt klart ikke til å bedre rekrutteringen.

Hvordan Engen Korsæth presterer i de tyske rittene blir helt avgjørende for hvorvidt Lillehammer-syklisten blir å se i den norske landslagsdrakten i VM eller ikke.

- Vi setter ikke noen resultatkrav, men ser på helheten av det taktiske, tekniske og fysiske rytterne viser, avslutter Vidvei.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere