RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stortalent innrømmer dårlig trening

(Reuters/Scanpix)
Sist oppdatert:
Lagkameraten til Kristoff mener han var lat i starten av sesongen.

Taylor Phinney er et av verdens største sykkeltalenter.

Etter fjoråret ønsket de aller fleste lagene seg Phinney. Grunnen var meget gode resultater.

Amerikaneren født i 1990 vant nemlig gull og tok bronse under U23-VM i Australia. Han vant også Paris-Roubaix for U23-ryttere (for andre gang på rad) samt en hel haug med andre ritt.

Phinney kjørte halvannen sesong for Trek-Livestrong, før han kjørte som trainee på RadioShack i fjor.

Noe overraskende valgte Phinney BMC istedenfor RadioShack foran årets sesong.

Men det er ikke bare lett å være en profesjonell syklist.

Trente dårlig
Vårsesongen var preget av skader og dårlig form, og det var først på prologen i Romandiet rundt at unggutten fikk opp tempoet, og ble nummer to. Men selv ikke det har det gått så veldig bra.

Nå innrømmer BMC-rytteren at han trente altfor dårlig i starten av sesongen.

- Jeg føler at jeg har gjort mange feil, og for å være ærlig så var jeg skikkelig lat i den første halvdelen av sesongen. Det var der alle skadene kom fra, sier Phinney til cyclingnews.

- Jeg var dum. Jeg trente og spiste ikke skikkelig. Jeg var ute og kjøpte fine klær og trodde jeg var det (kule, hippe). Men nå har jeg innsett at jeg er proff og at jeg må leve som en.

Til vueltaen
Phinney fant den rette livsstilen, mye takket være BMCs Max Sciandri. Sciandri er tidligere syklist, og har blant annet vunnet etapper i Giro d’Italia og Tour de France.

- Max, og noen andre ryttere som bodde rundt meg, har plukket meg opp og satt meg ned på beina igjen. Han viste meg hvordan jeg skulle gjøre ting, og jeg tror at jeg ikke startet å leve som en proff før i april og under Romandiet rundt.

Phinney har vist bedre for i det siste, og under Tour de Wallonie viste han bedre for enn på lenge. Nå er amerikaneren uttatt til Vuelta a España (Spania rundt).

- Jeg skal til vueltaen, jeg er spent. Jeg og laget prøvde å bestemme oss mellom Tour of Colorado og vueltaen, og jeg føler at det er en flott mulighet for å kjøre en Grand Tour i mitt første år. Jeg hadde ne dårlig start på året, og på starten av året hadde jeg helt klart ikke selvtillit nok til å kjøre en hel Grand Tour. Men nå er jeg fornøyd meg form i både hodet og beina.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere