RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stortalent kan få sitt gjennombrudd

Foto: Kristoffer Øverli Andersen
Sist oppdatert:
Han har blitt kalt «Den nye Boasson Hagen». På søndag venter Rogaland GP.

Årets første norske UCI-ritt står for døren. På søndag går Rogaland GP av stabelen, med flere internasjonale lag til start. Blant annet rekruttlaget til Rabobank.

De skal få bryne seg på de største norske lagene i kamp om heder, ære og verdifulle UCI-poeng. Plussbank Cervélo, Sparebanken Vest-Ridley og Joker Merida er på plass, det samme er noen av rogalands og landets største talenter.

Jakter UCI-poeng
For i en årrekke har Stavanger og Sandnes vært blant de ledene klubbene i landet når det kommer til å utvikle talenter. Derfor har lille Stavanger Sykkelklubb faktisk en reel sjanse til å utfordre de store internasjonale lagene.

- Vi har en målsetting om å få en rytter topp ti. Selv håper jeg på en topplassering, og skulle jeg klare å få med meg UCI-poeng ville det vært veldig moro, kan Sven Erik Bystrøm fortelle til procycling.no.

For ordens skyld er det de åtte første i søndagens ritt som får UCI-poeng, og få vil nok mene at det er en urealistisk målsetning for unggutten. For sesongåpningen har stortalentet brukt til å bevise at han har taklet steget fra junior- til seniornivået veldig godt.

Bli med i vår Rogaland GP-konkurranse!

Med en tredje- og en fjerdeplass i årets to første Norgescupritt, og en femteplass i det danske UCI-rittet Himmerland Rundt, har han bevist mer enn nok til å bli sett på som en outsider i hjemmerittet.

- Å kjøre på hjemmebane ser jeg på som en fordel. Det kommer garantert til å komme mange som vil se og heie på oss. Det kommer til å bli en kjempefest.

- De har internasjonalt snitt
En som har stor tro på Bystrøm og resten av Stavanger-laget er Morten Hegreberg. Han er sjef i Sparebanken Vest – Ridley, det største laget i regionen. Han ser noe spesielt i både Bystrøm og hans lagkamerat Fredrik Galta.

- Disse to rytterne, i tillegg til Kristian Dyrnes (Sandnes), har internasjonalt snitt. De er fullblods talenter, som ikke bare er sterke i beina, men som også har et velutviklet sykkelhode. Når de er i brudd så vet man at de kommer til å få en topplassering, de har rett og slett noe spesielt, forteller sportsdirektøren til procycling.no.

Kan man kalle det vinnerinstinkt?

- Ja, det kan du gjerne. Det er noe som jeg savner litt i mine egne ryttere. Om vi i Norge ønsker å få frem flere ryttere som Kristoff og Nordhaug er det slike talenter vi trenger.

Tror på stor utskilling
Som lokal rytter kjenner Bystrøm løypetrasen de skal gjennom på søndag bedre enn de fleste andre.

- Det er en ganske lang bakke tidlig i rittet. Det er ikke sikkert den skiller så veldig mye tidlig i rittet, men mange kommer til å merke den i beina mot slutten av løpet. I tillegg blåser det godt på enkelte strekker, så det blir viktig å sitte langt fremme, mener Bystrøm.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Akkurat det skulle man kanskje tro at var en utfordring for en første års senior, som ikke har like mange år bak seg i bransjen som mange av sine konkurrenter. Men det er ikke den unge syklisten fra Haugalandet enig i.

- Jeg har mye rutine fra internasjonale ritt i juniorklassen, og viste under Himmerland Rundt at jeg gjør det godt i slike utskillingsritt. Det passer meg godt å få tynnet ut feltet før en spurt.

Skal følge de store lagene
Med seg på laget har 19-åringen fem andre syklister som er inne i sin første sesong som seniorrytter. Det er med andre ord det yngste laget i rittet. Det legger selvsagt noen føringer når man legger opp taktikken.

- Vi kommer til å se på de store lagene, og sende folk i brudd om de kjører offensivt.

For laget har flere kort å spille på. Forrige helg vant nemlig Bystrøms lagkamerat Fredrik Galta ranking-rittet på Eidsvoll, i tøff kamp mot blant annet Joker Merida, Plussbank Cervélo og Cervélo-proff Gabriel Rasch.

- Både Fredrik og jeg er i så god form som det går an å være. Resten viser også veldig god formstigning, så vi er veldig optimistiske, avslutter Bystrøm.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere