*Nettavisen* Sport.

Stortalent slo stjernene

Foto: (Sirotti)

Flere verdensstjerner måtte gi tapt for Carlos Betancourt.

08.10.11 20:41

Lars Petter Nordhaug fortsatte sin Italia-tur med Giro dell’Emilia på lørdag.

Akkurat som under det Coppa Sabatini ble det kjørt runder på slutten, og disse var av det harde slaget. I motsetning til på torsdag, var det ingen som rykket og jublet én runde for tidlig.

Robert Gesink vant rittet i fjor og året før, men kunne ikke stille til start grunnet skade i år.

Det dro stortalentet Carlos Betancourt nytte av, da han var sterkest på slutten, og tok årets første seier for sin del. Betancourt stakk fra feltet med de øvrige favorittene rundt én runde før målgang.

Mollema tabbet seg ut
21-åringen ble nummer to under U23-VM i 2009, bare slått av Romain Sicard, og vant Baby Giro i fjor, og er utvilsomt et av de største talentene på sykkelhimmelen.

Andreplassen gikk til Bauke Mollema, som ble nummer fire i årets Vuelta a Espãna, mens tredjeplassen gikk til Nordhaugs lagkamerat Rigoberto Uran.

Bauke Mollema vant spurten i gruppen bak Betancourt, og trodde at han hadde vunnet. Dermed hev han armene i været, noe Skys sportsdirektør, Sean Yates, synes var litt flaut på nederlenderens vegne.

- Mollema slo Rigoberto med en sykkellenge og ble nummer to, men trodde han vant. Han krysset mållinjen, og tok en «Rigoberto» (siktet til torsdagens Coppa Sabatini, vår.anm.). Han kastet hendene i været, noe som var litt flaut, men Rigoberto visste hvem som hadde vunnet, sa Yates til Skys hjemmeside.

Vond rygg for Nordhaug
Lengre nede på resultatlisten finner man verdensklasseryttere som Vincenzo Nibali, Ivan Basso og Joaquin Rodriguez. Det var med andre ord et meget sterkt som stilte til start i rittet.

Lars Petter Nordhaug kjørte inn til en strålende 6. plass under Coppa Sabatini, men i Giro dell’Emilia fullførte ikke nordmannen. Ifølge Team Skys hjemmesider slet Nordhaug med ryggen.

- Lars Petter hadde en vond rygg i morges, som var synd da jeg trodde han kom til å gjøre det bra i dag (lørdag), rapporterte Sean Yates.

Nordhaug får en ny sjanse i morgen. Da skal han nemlig sykle GP Bruno Beghelli, som i fjor ble vunnet av Dario Cataldo.

Resultatliste:
1. Carlos Betancourt (Acqua E Sapone)
2. Bauke Mollema (Rabobank) +24
3. Rigoberto Uran (Team Sky) samme tid
4. Davide Rebellin (Miche-Guerciotti) s.t
5. Przemyslaw Niemiec (Lampre-ISD) s.t
6. Joaquin Rodriguez (Katjusja) +28
7. Riccardo Chiarini (Androni Giocattoli-Serramenti) +31
8. Domenico Pozzovivo (Colnago-CSF Inox) s.t
9. Oliver Zaugg (Leopard-Trek) +33
10. Vincenzo Nibali (Liquigas-Cannondale) +39
(..)
Lars Petter Nordhaug fullførte ikke

Fullstendig resultatliste (ekstern lenke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.