*Nettavisen* Sport.

Stortalent slo verdenseliten med 7-8 meter i spurten

Foto: http://trofeo.gersheim.de (©http://trofeo.gersheim.de)

Kristoffer Halvorsen fortsetter å vinne i verdenscupen.

01.06.13 11:43

Det norske stortalentet Kristoffer Halvorsen vant torsdag den første etappen av verdenscuprittet Trofeo Karlsberg i juniorklassen.

Seiren var hans andre for året, etter at han også vant den siste etappen i Tour of Istria.

Førsteårsjunioren fra Kristiansand vant etter en massespurt på den 100 kilometer lange etappen.

- Det var en ganske hard etappe med cirka 1500 høydemeter på 100 kilometer. Opp til mål var det en bakke så det var en skikkelig hushovdspurt, sier landslagssjef Kai Lexberg til procycling.no.

Aktive hele dagen
Lexberg var naturlig nok meget fornøyd da han snakket med procycling.no. De norske unggutte hadde kjørt aktivt hele dagen og var representert i alle de viktige bruddforsøkene gjennom etappen.

- Gutta viste god kjøring og vi var med hele tiden. Det så ut til at fire mann skulle gå inn mot slutten, da hadde vi med Jonas Abrahamsen. De ble hentet med 300 meter igjen, forklarer Lexberg.

Dermed ble det duket for spurt.

- Kristoffer satt på hjulet til britene i opptrekket og var helt overlegen i spurten. Han vant med 7-8 meter. Han er rett og slett rå!

- Nå sitter han med den gul ledertrøya, ungdomstrøya og poengtrøya, konstaterer landslagssjefen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Kai Lexberg

Ekstraordinært talent
Halvorsen er født så sent som i 1996 og konkurrerer mot ryttere som er året eldre. Derfor er det ekstra imponerende at han allerede står med to seirer i verdenscupen for juniorer, i tillegg til at han ble nummer sju i Paris-Roubaix.

- Ja, dette er helt klart ekstra bra. Han er førsteårs junior og har vunnet to etapper i verdenscupen allerede. Og han kjørte ikke det løpet mellom, sier landslagssjefen.

Fredag venter det en ny fellesstartetappe, før det etter hvert også blir tempo. Målet er å beholde ledelsen i rittet så lenge som mulig. Drømmescenarioet er selvsagt å vinne, men det kan bli vanskelig.

- Vi skal alltid prøve, men det er klart at det vi så i fredsløpet er at det er nasjoner som er bedre enn oss på tempo. Vi skal nok overgå oss på tempoetappen på 11 kilometer for å kunne vinne, men vi får se om det lar seg gjøre. Kristoffer har med seg ti bonussekunder fra målgang i dag og det er en ny spurt fredag. Vi må bare se hva som skjer. Vi skal fighte for trøya i morgen og beholde den så lenge som mulig, avslutter landslagssjefen.

Resultater

HTML EMBED

Sammenlagt

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.