Med en imponerende seier i Tour du l’Avenir, også kjent «ungdommens Tour de France», er selvtilliten på topp hos Warran Braguil, som til neste år skal kjøre for det nederlandske profflaget Argos-Shimano.

Les også: Fransk hjemmetriumf

I det franske U23-rittet vant han ikke bare sammenlagt, men vant også poeng- og klatrekonkurransen.

Sicards drømmedobbel
Nå ønsker unggutten fra Bretagne å vinne mer. VM i Limburg skal således stå høyt på prioriteringslisten til den klatresterke 20-åringen, som også vant en etappe i Tour des Pays de Savoie tidligere i år.

- Måten Romain Sicard vant begge rittene på i 2009 har gitt meg store tanker, forteller Braguil til L’Equipe.

Fransk-baskiske Sicard, som nå kjører for det oransjekledde Euskaltel-laget, vant både Tour du l’Avenir og U23-VM for tre år siden. Den prestasjonen har åpenbart inspirert landsmannen Braguil.

Kontroversiell overgang
Da Barguil meldte overgang til Argos-Shimano forrige måned, var det mange som rynket på nesen. Blant dem som reagerte sterkest var Marc Madiot, den karismatiske sportsdirektøren hos FDJ-BigMat.

Idet stortalentet endelig tar steget inn i proffenes rekker, mente Madiot at et fransk lag var et naturlig stoppested. Det siste året har Barguil kjørt amatør hos CC Etupes, hvor han trenes av Julien Pinot. Sistnevnte er bror til Thibaut Pinot, en av Madiots disipler på FDJ-Bigmat.