Stortalent vil til Sverige

Foto: Morten Holm / SCANPIX

Spartas lynving Jonas Solberg Andersen følges av flere svenske klubber. Selv tar han gjerne steget over grensen allerede neste sesong.

08.03.04 13:43

Jonas Solberg Andersen kunne mandag hvile ut på sin 23-årsdag, dagen etter at han og Sparta spilte sin tredje kamp på fire dager. Lynvingen scoret Spartas mål i 1-4-tapet mot Vålerenga i den andre semifinalen i best av fem-serien.

Tirsdag håper han å score flere mål i jakten på en plass i NM-finalen.

- Vi må vinne på Jordal for å gå videre. Jo lenger vi klarer å holde nullen, jo større er sjansene for å slå dem. Det var ingen som trodde at vi kunne slå Frisk heller, minner Andersen om.

VM-aktuell
23-åringen har 15 landskamper for Norge, og er svært aktuell for en plass i troppen landslagssjef Roy Johansen tar med til B-VM på hjemmeis i april. Et godt sluttspill kan gi VM-plass, og et godt VM kan gi Andersen muligheten utenlands.

Det er allerede flere svenske klubber som har Pavel Bure-kopien i kikkerten.

- Jeg tror nok det er en spiller som har muligheten til å spille utenfor Norge, med de ferdighetene han har. Han har hatt en fantastisk utvikling, og han har gjort det veldig bra på landslaget også, sier landslagssjef Roy Johansen.

- Jeg har ikke hørt noenting ennå. Men alle norske spillere med ambisjoner har lyst til å spille i Sverige, slår Sparta-spilleren fast overfor TV 2 Nettavisen.

- Kan det være aktuelt allerede fra neste sesong?

- Ja! Men jeg tar det som det kommer. Er jeg så heldig å få et tilbud, så får vi se.

Takker Johansen
Andersen er inne i sin femte hele sesong i norsk eliteserie. Han takker Spartas assistent-trener - og Norges landslagssjef - Roy Johansen for utviklingen denne sesongen.

- Det har vært bra å ha Roy i Sparta. Han har fått meg til å heve meg, både på trening og i kamp. Overgangen fra hjemlig serie til landslaget har ikke vært så stor, fordi vi spiller på samme måte i Sparta, forteller 23-åringen.

Det er store sjanser for å se den raske og fintesterke løperen spille B-VM for Norge.

- Han er hyperaktuell, det er ikke noe å lure på. Vi tar ikke ut noe landslag nå, men han er veldig aktuell. Han har spisskompetanse, og har blitt bedre i spillet uten puck, sier Roy Johansen til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag