Gå til sidens hovedinnhold

Stortalent vil til Sverige

Spartas lynving Jonas Solberg Andersen følges av flere svenske klubber. Selv tar han gjerne steget over grensen allerede neste sesong.

Jonas Solberg Andersen kunne mandag hvile ut på sin 23-årsdag, dagen etter at han og Sparta spilte sin tredje kamp på fire dager. Lynvingen scoret Spartas mål i 1-4-tapet mot Vålerenga i den andre semifinalen i best av fem-serien.

Tirsdag håper han å score flere mål i jakten på en plass i NM-finalen.

- Vi må vinne på Jordal for å gå videre. Jo lenger vi klarer å holde nullen, jo større er sjansene for å slå dem. Det var ingen som trodde at vi kunne slå Frisk heller, minner Andersen om.

VM-aktuell
23-åringen har 15 landskamper for Norge, og er svært aktuell for en plass i troppen landslagssjef Roy Johansen tar med til B-VM på hjemmeis i april. Et godt sluttspill kan gi VM-plass, og et godt VM kan gi Andersen muligheten utenlands.

Det er allerede flere svenske klubber som har Pavel Bure-kopien i kikkerten.

- Jeg tror nok det er en spiller som har muligheten til å spille utenfor Norge, med de ferdighetene han har. Han har hatt en fantastisk utvikling, og han har gjort det veldig bra på landslaget også, sier landslagssjef Roy Johansen.

- Jeg har ikke hørt noenting ennå. Men alle norske spillere med ambisjoner har lyst til å spille i Sverige, slår Sparta-spilleren fast overfor TV 2 Nettavisen.

- Kan det være aktuelt allerede fra neste sesong?

- Ja! Men jeg tar det som det kommer. Er jeg så heldig å få et tilbud, så får vi se.

Takker Johansen
Andersen er inne i sin femte hele sesong i norsk eliteserie. Han takker Spartas assistent-trener - og Norges landslagssjef - Roy Johansen for utviklingen denne sesongen.

- Det har vært bra å ha Roy i Sparta. Han har fått meg til å heve meg, både på trening og i kamp. Overgangen fra hjemlig serie til landslaget har ikke vært så stor, fordi vi spiller på samme måte i Sparta, forteller 23-åringen.

Det er store sjanser for å se den raske og fintesterke løperen spille B-VM for Norge.

- Han er hyperaktuell, det er ikke noe å lure på. Vi tar ikke ut noe landslag nå, men han er veldig aktuell. Han har spisskompetanse, og har blitt bedre i spillet uten puck, sier Roy Johansen til TV 2 Nettavisen.

Reklame

NÅ: Gjør julegavekupp hos to friluftsgiganter