RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stortalent viste seg fram

Foto: STRINGER/ITALY (Reuters/Scanpix)
Italienske Gianluca Brambilla viste seg som en utmerket klatrer på Colle delle Finestre.

Giro d’Italia har for vane å presentere en rekke store talenter. Årets utgave har ikke vært noe unntak.

Unggutter som Steven Kruijswijk (Rabobank), Carlos Betancourt (Acqua & Sapone), Stefano Pirazzi (Colnago), Eros Capecchi (Liqguias) og Diego Ulissi (Lampre) har alle vist seg fra en utmerket side.

På lørdagens etappe til Sestriere var det en ny unggutt som vakte litt oppmerksomhet.

Gianluca Brambilla.

Italieneren var tidvis briljant som amatør i Italia, og ble proff før 2010-sesongen i Colnago. Dessverre for unggutten ble nesten hele den første halvdelen av sesongen ødelagt av skader og sykdom, før han kom fra intet og vant GP Nobili Rubinetterie i juni.

Debut
I årets sesong ble han altså funnet verdig for girolaget til Bruno Reverberi. Mannen som har drevet sitt sykkellag i 29 år.

Vi har sett han i brudd. To ganger, både på etappen til Zoncolan, og etappen til San Pellegrino Terme, som Capecchi vant.

Men til Sestriere fikk vi se han på en litt annen måte. Da favorittgruppen skilte seg ut på Colle delle Finestre var det én rytter der som ikke hørte hjemme. Det var Brambilla.

Brambilla slapp ikke gruppen til Alberto Contador før de var godt inne på de siste åtte kilometerne med grus opp til Colle delle Finestre.

Unggutten var selv overrasket:

- Jeg er bare overrasket over hva jeg kunne få til. Det var vanskelig å henge med de store gutta, så jeg datt av litt. Heldigvis klarte jeg å holde mitt eget tempo, og jeg kjørte godt som helhet. Jeg håper dette lover godt for fremtiden, forteller han iføle tuttobiciweb.it.

Brambilla endte etappen på en flott 13. plass, 7.53 bak Vasili Kiryienka. Han fikk også med seg noen dager i den grønne klatretrøya.

PS: Laget til Brambilla har siden 2001 vunnet minst én etappe i hver eneste giro før årets. Unntaket er i 2009, da de ikke deltok.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere