Gå til sidens hovedinnhold

Stortalentet Søberg (18) vurderte å legge opp

Proffoppholdet i Canada ble et mareritt for Steffen Søberg (18). Men nå har keepertalentet funnet tilbake idrettsgleden.

JORDAL: I fjor sommer signerte MS-spilleren for Swift Current Broncos i den kanadiske proffligaen (CHL), etter å ha blitt draftet av NHL-klubben Washington Capitals.Steffen Søberg flyttet til Canada i august, men oppholdet i ishockeyens hjemland ble et mareritt for Manglerud-gutten.

Søberg orket bare tre uker på landsbygda i Canada, og i midten av september var sisteskansen tilbake på Manglerud.

– Ble presset

– Jeg likte meg ikke. På isen hadde jeg det greit, men utenfor følte jeg meg innesperret. Lange bussturer til og fra kamp, og bondelandet i Canada var også altfor langt borte fra Norge. Allerede før jeg dro, følte jeg at oppholdet kom til å skjære seg, forteller Steffen.

– Men hvorfor signerte du egentlig for Swift Current Broncos?

– Jeg følte meg litt presset av agenten til å velge CHL. Personlig ville jeg til Färjestad. Dette ga jeg også uttrykk for, men agenten overbeviste meg om at CHL var det riktige valget, forteller MS-keeperen.

Ville slutte

Etter at Søberg flyttet tilbake til Norge, nektet Swift Current Broncos først å fristille unggutten fra kontrakten.

U-landslagsspilleren fikk trene med elitelaget til Manglerud Star, men ikke spille kamper.

– En utrolig frustrerende tid, og jeg vurderte å legge opp. Det var så mye rot og tull. Det er ikke derfor jeg spiller ishockey, forteller sisteskansen.

Men i romjulen fikk Søberg beskjeden han har ventet på i tre måneder:

Broncos-ledelsen gikk med på å leie ut sisteskansen til moderklubben MS.

Kampen mot Lørenskog 28. desember var stortalentets første siden april i fjor. Søberg, som ble kåret til banens beste mot VIF i går, er nå bare lettet og glad.

– Det utrolig deilig å være tilbake i MS! Vi er en herlig gjeng. Nå skal jeg bare kjøre på, så får vi se hvor det ender, sier keeperen som stoppet hele 43 skudd mot Espen «Shampo» Knutsens menn.

MS-trener Jarl Eriksen er også glad for at Søberg er tilbake i gult og grønt.

– Steffen er landets desidert største keepertalent. Norge har ikke råd til å miste ham, sier keeperlegenden til Nordstrands Blad.

MS tapte for øvrig 5–3 mot Vålerenga på Jordal Amfi søndag kveld.

Reklame

Så enkelt kan du sende blomster på døren