RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stortalentets sjokkovergang

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Tidligere U23-verdensmester reiser hjem etter en suksessfull debutsesong i Europa.

Ifølge sykkelnettstedet revistamundociclistico.com er Fabio Duarte allerede klar for et nystartet sykkellag i Colombia.

Colombia-Coldeportes, som i skrivende stund søker UCI om lisens, har snakket med 25-åringen helt siden Geox trakk tilbake bankgarantien til Geox-TCM-mannskapet.

Les også: Ny nedtur for Cobo og Mensjov?

Laget, som vil ha base i Colombia, vil i første omgang søke om å bli et profesjonelt kontinentallag. Det vil si på samme nivå som årets Geox-TCM-mannskap, altså hakket under Team Sky og de andre World Tour-lagene.

Bianchi vil sponse syklene, mens Nalini vil gå inn som draktsponsor i nysatsningen.

Duarte har ifølge nettstedet sendt en kopi av den foreløpige kontrakten til hans agent Claudio Corti. Samtalene mellom Duarte og Colombia-Coldeportes har pågått siden forrige lørdag.

De mener også å vite at Jairo Clopatpofsky, lagsjef hos Colombia-Coldeportes, vil møte Duarte mandag 1700 (colombiansk tid), for å gjøre unna de siste formalitetene.

Hjalp Cobo til vuelta-triumf
Fabio Duarte forlot laget med det flotte navnet, Café de Colombia-Colombia es Pasion, til fordel for Geox-TCM før årets sesong. I sitt nye lag vil han ikke være den eneste som har en fortid hos dèt laget. Kafélaget har rekruttert hele åtte ryttere til Colombia-Coldeportes foran 2012-sesongen.

Se hvilke ryttere som har signert for nysatningen Colombia-Coldeportes (ekstern lenke).

25-åringen har levert flotte prestasjoner for det spanske topplaget hele året, med etappeseieren i årets Giro del Trentino, til Fai della Paganella på den tredje etappen, som det store høydepunktet.

Duarte var også med på vinnerlaget til Geox-TCM i årets Vuelta a España, da Juan Jose Cobo triumferte sammenlagt. Det var stortalentets andre treukersritt denne sesongen, for han startet også Giro d`Italia i mai. Det ble med åtte etapper i det italienske rittet, men Duarte rakk å notere seg for en annenplass på den femte etappen til Orvieto.

Colombianeren vant landeveisrittet i U23-VM i Varese (2008).

Les også: Stjerneskudd til Europa

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere