Stortalentets sjokkovergang

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Tidligere U23-verdensmester reiser hjem etter en suksessfull debutsesong i Europa.

30.10.11 22:01

Ifølge sykkelnettstedet revistamundociclistico.com er Fabio Duarte allerede klar for et nystartet sykkellag i Colombia.

Colombia-Coldeportes, som i skrivende stund søker UCI om lisens, har snakket med 25-åringen helt siden Geox trakk tilbake bankgarantien til Geox-TCM-mannskapet.

Les også: Ny nedtur for Cobo og Mensjov?

Laget, som vil ha base i Colombia, vil i første omgang søke om å bli et profesjonelt kontinentallag. Det vil si på samme nivå som årets Geox-TCM-mannskap, altså hakket under Team Sky og de andre World Tour-lagene.

Bianchi vil sponse syklene, mens Nalini vil gå inn som draktsponsor i nysatsningen.

Duarte har ifølge nettstedet sendt en kopi av den foreløpige kontrakten til hans agent Claudio Corti. Samtalene mellom Duarte og Colombia-Coldeportes har pågått siden forrige lørdag.

De mener også å vite at Jairo Clopatpofsky, lagsjef hos Colombia-Coldeportes, vil møte Duarte mandag 1700 (colombiansk tid), for å gjøre unna de siste formalitetene.

Hjalp Cobo til vuelta-triumf
Fabio Duarte forlot laget med det flotte navnet, Café de Colombia-Colombia es Pasion, til fordel for Geox-TCM før årets sesong. I sitt nye lag vil han ikke være den eneste som har en fortid hos dèt laget. Kafélaget har rekruttert hele åtte ryttere til Colombia-Coldeportes foran 2012-sesongen.

Se hvilke ryttere som har signert for nysatningen Colombia-Coldeportes (ekstern lenke).

25-åringen har levert flotte prestasjoner for det spanske topplaget hele året, med etappeseieren i årets Giro del Trentino, til Fai della Paganella på den tredje etappen, som det store høydepunktet.

Duarte var også med på vinnerlaget til Geox-TCM i årets Vuelta a España, da Juan Jose Cobo triumferte sammenlagt. Det var stortalentets andre treukersritt denne sesongen, for han startet også Giro d`Italia i mai. Det ble med åtte etapper i det italienske rittet, men Duarte rakk å notere seg for en annenplass på den femte etappen til Orvieto.

Colombianeren vant landeveisrittet i U23-VM i Varese (2008).

Les også: Stjerneskudd til Europa

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.