Gå til sidens hovedinnhold

Stortap for Rosenborg

Fjorårets tippeligamester fikk det meget tøft mot CSKA Moskva.

ROSENBORG - CSKA MOSKVA 1- 4:

Copa del Sol på Marbella har hittil ikke vært noen god reklame for norsk fotball. Molde tapte 6-4 for svenske Kalmar på fredag, mens Rosenborg måtte gi tapt mot den danske serielederen Odense. Legger man til Stabæks 3-0-tap mot reservene til Manchester United, danner det et lite flatterende bilde av nivået i den norske Tippeligaen.

Lørdag fortsatte den vonde trenden for de to beste lagene fra fjorårets Tippeliga.

For Rosenborg tok tidlig ledelsen mot CSKA Moskva, et lag som skal ut i åttendedelsfinale i Mesterligaen om knappe to uker, men etter hvert ble trønderne rundspilt. Til slutt sto det 4-1 til russerne. Dermed har Molde og Rosenborg på fire kamper sluppet inn hele 16 mål. Det er fire mål per kamp.

- Vi skulle ha fokus på det defensive før denne kampen. Jeg må si jeg er meget skuffet og overrasket over hvordan vi opptrer defensivt i dag, sier Erik Hamrén til TV 2 etter kampen.

Med andre ord, Rosenborg har nok å tenke på seks uker før seriestart.

Moldskred-perle
Det startet så bra for Rosenborg. Fire minutter tok det før Morten Moldskred noterte seg for nok et mål for trønderne. Spissen dro seg innover i banen og fyrte av. Moldskred falt idet han traff ballen, men treffet var likevel godt nok til å overliste CSKA Moskvas solide sisteskanse Igor Akinfeev.

- Skal vi vinne mot slike lag må det defensive sitte, men også det offensive. Vi startet veldig bra, kontringene satt og vi scorer et flott mål, sier Hamrén.

Men om noen skulle tro at Rosenborg skulle sjokkere et russisk lag i europatoppen, måtte man tro om igjen. For etter Rosenborgs gode start skulle russerne ta over oppgjøret på en særdeles overbevisende måte.

Kjappe angrepsspillere skapte trøbbel
Anført av en strålende trio på topp, Honda, Tomás Necid og Milos Krasic, snudde CSKA kampen i løpet av et snaut timinutt. For der Rosenborg overbeviste offensivt mot Odense tidligere i uken, var det defensive som sviktet. Og igjen var det defensive som sviktet for trønderne.

- Vi gjør elementære defensive feil, og to av målene deres er rett og slett dårlig opptreden av oss, sier Hamrén.

For mot CSKA skulle forsvarsspillet vise seg å ha en del vesentlige mangler. Kris Stadsgaard trøblet uvanlig mye med ballen, og både Mikael Lustig, Alejandro Lago og Mikael Dorsin slet med tempoet til russernes angrepsspillere.

- Vi må være mer i beredskap og reagere tidligere. Hvis vi reagerer et halvt sekund etter motstanderen, så blir man ofte tatt på senga, sier Fredrik Winsnes.

Det var derfor ikke ufortjent da CSKA utlignet etter tjue minutters spill. Honda kom seg alene gjennom, men Daniel Örlund reddet mesterlig. Dessverre gikk ballen i stolpen og ut. Der kom Tomás Necid stormende og satte inn utligningen.

Kun fire minutter senere var det Milos Krasic som var på ferde. Den lynhurtige og tekniske kantspilleren ble spilt fri, dro seg flott forbi Mikael Lustig og avsluttet sikkert forbi Örlund.

Og da Tomás Necid headet inn et frispark bare fem minutter senere, så det virkelig mørkt ut for Erik Hamréns mannskap.

- Vi møter et veldig bra lag, og de scorer på sjansene vi gir dem, sier Hamrén.

Bedre andreomgang
Men flere mål ble det ikke før pause, selv om CSKA fikk flere gode muligheter. Samtidig hadde Rosenborg sine muligheter, men ballen ville seg ikke i mål.

Etter hvilen brukte ikke russerne lang tid på å vise seg fram på ny. Flott kombinasjonsspill gjorde Rosenborg til statister, og etter mange trekk i laget fant ballen veien til Pavel Mamaevs hode inne i Rosenborgs felt. Avslutningen var sikker og 4-1 til CSKA.

- For oss er det mye å lære. Det er her lista ligger, det er lag som CSKA vi ønsker å sammenligne oss med. Det er i dette sjiktet vi ønsker å være, men i dag var lista veldig høy. Likevel vet vi at vi har vært i nærheten av den før, sier Winsnes, som selv har vært med på flere Mesterliga-eventyr med Rosenborg tidligere.

Rosenborg la seg noe lavere etter hvilen også, Moldskred ble flyttet ned fra spiss til høyreving, og CSKA fikk ikke like mye spillerom. Samtidig var det tydelig at det var en treningskamp, preget av alle byttene etter pausen. For tempoet dalte fullstendig etter russernes fjerdemål. Likevel fikk Daniel Örlund, tross fire baklengsmål, gjort flere gode redninger.

Uansett ble det nok et tap for Erik Hamréns menn. Men samtidig kommer ikke Rosenborg til å møte lag av CSKAs kaliber i Tippeligaen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken