RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Storutbetaling på Jarlsberg?

Foto: Hesteguiden.com
Sist oppdatert:
Det er NM for damer som gjelder på Jarlsberg travbane fredag og vanskelighetsgraden er skyhøy. Sjekk våre V5-tips.

Sportspills meny fredag:
V65 Biri: Jager sin niende strake seier

Oddstips: Tysk dobbel til over fire ganger pengene

Det er full fyr i trav-Norge fredag der det skal avvikles Norgesmesterskap for damer på Jarlsberg og det skal kjøres V65 på Biri. Damene kjører fire løp på Jarlsberg før norgesmesteren er kåret og samtlige fire løp er innenfor en ualminnelig vrien V5.

Klikk her for å se våre V5-tips til Jarlsberg

Det er tolv kvinnelige kusker som gjør opp om Norgesmesterskapet som altså skal avgjøres over fire løp.

Vi fant vår banker i V5-3 hvor vi synes 2 Micromate har svært gunstige forutsetninger. Den fine fireåringen til Ulf Alme ble offer for en voldsom bortkjøring av Tom Erik Solberg i sin siste start, og det løpet er det bare å se bort fra. Nest sist gjorde hesten et flott oppløp til tredje, og selv om Chipmate-sønnen har variert voldsomt i prestasjonene i år, må dette være et gaveløp i forhold til de hestene han har møtt tidligere. Fra spor to skal det være bra muligheter for at Katrine Olsen Wågenes når føringen (hun vant ett NM-løp i fjor) og derfra skal Micromate ha en flott sjanse her. Det er så mye middels hester på farten, at alternativet er heldekk.

Selv å sette tipslinjen bak Micromate er en prøvelse i dette løpet, og da skjærer vi gjennom og spiller Micromate som normalt er klassen bedre enn disse hestene. Litt urovekkende er det at kveldens kusk Katrine Olsen Wågenes kun har kjørt to løp i år, men hun vant åtte løp i 2010, så hun har definitivt vist at hun kan kjøre hest.
Rangering V5-3: A: 2 B: 1-10-4 C: 12-5-3-9-11 D: 7-6-8

V5-1 - Varmblodshester 2100 meter autostart
På forhånd er det ingen tvil om at Katrine Olsen Wågenes har truffet godt med trekningen, da hun også sitter opp bak vårt førstevalg i V5-1. 3 Dynamic Prospect skal ha en svært god sjanse på å innta føringen her, og på normalform skal det da dreie seg om en svært god vinnersjanse. Dog var innsatsen sist i Årjäng litt urovekkende, da hesten kastet inn håndkleet veldig lett. Uansett så har hesten vunnet sportrekningen her og da setter vi den først, treningsrapportene er gode.

4 Tiger News skal kjøres av svært flinke Tina Storetvedt og vallaken er normalt kvikk i vei og får ganske sikkert et fint løp her. Satt fast i det lengste sist (et løp som ble vunnet av Showmethecigar), men spurtet prima når åpningen kom. Henter nok ikke en lengde på vår favoritt, men skal tidlig på. Det skal selvsagt også 9 Showmethecigar. Pussig nok har ikke kveldens kusk, Connie Engebråthen, vunnet løp siden hun vant to av NM-løpene på noenlunde samme tidspunkt i fjor. Bakspor og litt variabel kusk gjør at vi setter Cigar Bar-sønnen ned som andrevalg. 2 Celina de Mill gjorde trolig sin beste innsats for året sist som treer i et V65-løp på Bjerke som ble vunnet av Victor Invalley. Fra spor to blir det et gunstig løpsopplegg her.

Helt borte trenger heller ikke 1 Next Step være, hvis hoppa holder seg unna galoppen. Ikke glem at denne dama har vært med i årgangsløpene som tre- og fireåring og fra et optimalt spor kan hun sjokke.
Rangering V5-1: A: 3 B: 9-4-2 C: 1-5-10-12-11-6 D: 8-7

Annonse: Øivind Grøstad lanserer en hest som raderer ut 90% av kupongene i V75-2 på Jarlsberg. Et eventyrlig spilleobjekt er meldingen fra Grøstad

V5-2 - Varmblodshester 2100 meter autostart
Det er nesten trist å se at damekuskene får slike hester å kjøre i et NM som de må i dette løpet. Det må være et av de aller dårligste feltene som er presentert i et V5-løp i 2011, og det er et løp kjemisk fritt for profiler blant de firbeinte.

Et førstevalg må vi nesten sette, og det er faktisk Katrine Olsen Wågenes for tredje gang bak 3 Lucky News. Det er ingen tvil om at dette er beste hesten i dette feltet, men hoppa er svært usikker på beina og det kan være over direkte. Feilfritt må det være topp vinnersjanse for den Tor Olaf Halle-trente hoppa. 1 Yorath Boko kommer også fra Tor Olaf Halles stall. Det er definitivt ingen stjerne, men sammen med rutinerte Berit Tveter Alm fra et perfekt førstespor bak bilen, kan det faktisk bli ledelse hele veien. Formen er i det minste brukbar.

5 Adjunkt Roggenbihl har levert et par fine løp dette året, men kan samtidig levere svake løp. Ragnhild Bjørnbeth er en flink kusk fra Leangen og kommer hesten noenlunde på det her, så kan det bli en sjelden seier. 10 Windfighter leverte to oppløftende løp etter lang pause, men var skuffende svak sist. Skal uansett kunne duge her. Stine Marlen Bendiksen er betrodd formsterke 9 Pomerol Du Digeon. Stine Marlen har faktisk vunnet 15 løp i år (vant 18 i fjor) og er p.t den som vinner flest løp av NM-deltagerne. Det er viktig å ha med seg, selv om Pomerol Du Digeon ikke er hesten som rader opp seire.
Rangering V5-2: A: 3 B: 1-5-10 C: 9-7-12-11-4-2-6-8

V5-4 - Kaldblodshester 2100 meter autostart
Heldigvis har NM-deltagerne fått klart bedre hester å kjøre med i mesterskapets eneste kaldblodsløp. Forvandlingsnummeret 10 Bjørnemyr Fresa blir vår knepne favoritt sammen med Berit Tveter Alm. Hoppa som sendte de aller fleste V75-kupongene "ut av matchen" da hun vant svært overraskende 21. mai og deretter tok to seire til, var ikke som best nest sist. Sist var det bedring igjen, da hoppa galopperte i et solid angrep ut mot oppløpet og kunne vært seiersfarlig uten galoppen. Her er motstanden klart overkommelig.

2 Juve Maja er ei fin hoppe som starter sjelden, men har fin kapasitet. Viste ikke allverden på Kongsvinger sist, men slik er denne dama. Flotte betingelser her og flinke Stine Marlen Bendiksen er spennende makker. 9 Nordli Spik gjorde alt annet enn å imponere i debuten for jan Roar Mjølnerød. Trengte muligens det løpet og på kapasitet er hun uten tvil blant de bedre i dette feltet, og kusken er bra (Kristine Kvasnes). 5 Trampoline har møtt veldig tøff motstand den siste tiden. Nå er det ned minst en klasse og trettenåringen skal ikke undervurderes her og blir nesten ikke spilt.

Hester som 8 Tidemand Pål (solid sist og varslet form da) og 7 Gylden Trolla (positiv i sine to siste løp) er også aktuelle, selv fra dårlige startspor.
Rangering V5-4: A: 10 B: 2-9-5 C: 8-7-11-12-6-1-4

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Jarlsberg

V5-5 - Kaldblodshester 2100 meter voltestart
Femten kaldblodshopper til start i V5-finalen som er V5-omgangens eneste løp for proffkuskene. Vi klemmer til med 5 Ra Tina som vårt førstevalg. Fra femtespor i volta er det bra sjanser for tet (hun er normalt veldig god ut på volte) og vel i tet (eventuelt lederrygg) synes vi det ser ut som en fin vinnersjanse for hoppa etter Lauvin, selv om distansen gjerne skulle vært kortere (men vant et V75-løp over full vei 6. november i fjor).

2 Kongsrud Terna gjorde et strålende oppløp sist på Bjerke og hadde nær hentet to så gode hester som Flammen Tigris og Ovedølen. Hun har varslet form en rekke ganger det siste året, Kongsrud Terna, og løser hun feilfritt fra et litt trangt startspor er det en topp vinnersjanse her, og neppe noe minus at Thor Borg setter seg opp. 3 Børke Luna holdt koken flott til fjerde i et løp for våre aller beste fireårshopper i V75 sist. Kan muligens være en tetkandidat her og er seiersaktuell.

8 M.G. Siri har stort sett bare galoppert i sine siste starter, men kapasitene og farten er det lite å utsette på. Skulle Geir Flåten lykkes i å kjøre feilfritt tar hun de fleste til slutt. Fra tillegg starter fire damer med bra kapasitet, men det er bra konkurrenter de skal hente tillegg. Dog er dette et åpent løp og det vrimler av outsidere.
Rangering V5-5: A: 5 B: 2-3-8 C: 13-15-4-9-12-14-7-11 D: 10-1-6

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere