Gå til sidens hovedinnhold

Støtter ikke Enerly-kampen

Moss-fansen mener Dagfinn Enerly-saken er kommet helt ut av proposjoner, og vil ikke bidra i forbindelse med neste ukes kamp hvor inntektene går til FFK-spilleren.

Overskuddet fra Lyns kamp mot Djurgården på Ullevaal neste torsdag går uavkortet til Enerly og hans familie. Norges Fotballforbund, Norsk Toppfotball, NISO, Bastionen, Plankehaugen, Fredrikstad FK og Norsk Supporterallianse stiller seg ifølge Supporteralliansen alle bak tiltaket.

- Alle aktører stiller denne kvelden opp gratis. Vaktene jobber gratis, Hafslund dropper strømregningen, Ullevaal Stadion dropper stadionleien, Posten dropper billettavgiften og Lyn gir bort alle billettinntektene, skrives det på Norsk Supporteralliansens nettsider.

Ingen støtte fra Kråkevingen
Men ikke alle støtter tiltaket.

Fansen i Moss, Enerlys tidligere klubb, synes saken har kommet helt ut av proposjoner, og skriver i et brev til Norsk Supporterallianse (NSA) at de ikke vil legge ut noe informasjon om kampen på sine nettsider - som NSA ønsket.

- Kråkevingen som organisasjon støtter ikke denne saken. Grunnen er at vi mener denne saken har kommet helt ut av proporsjoner. Saken dreier seg om en idrettsskade, en svært beklagelig sådan, som har rammet en respektert og godt likt fotballspiller. Når vi i disse dager ser f.eks TV-bilder fra jordskjelvrammede i Pakistan synes vi det er ganske usmakelig å mobilisere såpass mye krefter for å samle inn penger til én idrettsutøvers familie i Norge. Vi mener rett og slett at man bør løfte blikket litt, og er av den oppfatning at NSA burde gjøre det samme, heter i det offisielle svaret fra Kråkevingen.

- En annen, litt mer "lokal" innfallsvinkel kunne kanskje være å rette fokus på nakkeskader generelt, i stedet for å rette all oppmerksomhet mot denne ene utøveren, legges det til.

- Ikke fordi han spiller for FFK
Kråkevingen avviser kontant at de gjør dette fordi Enerly spiller for "fienden" fra Fredrikstad.

- Han er en dypt respektert, utrolig sympatisk og elsket spiller i Moss. Men når vi går ut på denne måten, så er det fordi vi tror Fredrikstad, NFF og forsikringsselskapet kommer til å ta vare på han. At hans oppfølging er i de beste hender. Derfor vil vi heller rette fokus mot andre i samme situasjon som kanskje ikke er like ressurssterke. Man må løfte blikket litt, og se det hele i litt større perspektiv, sier talsmann Rune Viken til TV 2 Nettavisen.

- Mange vil kunne kritisere dere for dette?

- Men det er faktisk en ganske gjennomtenkt tanke bak vår innstilling, og enhver organisasjon må jo ha sine meningers mot. Men vi vil ikke forhindre de av våre medlemmer som ønsker å delta, sier Viken.

- Delte meninger
Norsk Supporterallianse er klar over at det er delte meninger om kampen blant norske fans.

- Det er ikke alle som er enige om dette. Noen synes det er litt tidlig, og vil heller avvente for å se hvordan det går. Andre mener at det hadde vært bedre med noe større senere, som ville skapt større inntekter. Men det er ikke så rart, heller. Vi har 40.000 medlemmer, sier leder Richard Jansen.

Men:

- Jeg kan egentlig ikke se så mange grunner til å ikke gå på denne kampen.

Hva synes du om Moss-fansen og tiltaket? Diskuter her.

Reklame

Nå kommer rentehoppene - slik beholder du lav boligrente

Kommentarer til denne saken