*Nettavisen* Sport.

Straff: Bare kvinner og barn fikk se på

Foto: AP / Scanpix

- Dette minnet vil jeg bære med meg til evig tid, sier Fenerbahces kaptein.

21.09.11 08:54

Fenerbahce ble nylig dømt til å spille to kamper for tomme tribuner som straff for at fansen invaderte fotballbanen da laget møtte Sjakhtar Donetsk tidligere i år.

Denne uka endret det tyrkiske fotballforbundet straffen. Forbundet kom nemlig opp med en original løsning:

Kvinner, og barn under tolv år, får lov til å slippe inn gratis, mens alle menn over tolv år er utestengt fra disse to kampene.

Den første sjansen til å se hvordan dette ville fungere, kom tirsdag, da Fenerbahce tirsdag tok imot Manisaspor. Det ble en unik fotballfest. Kvinner og barn dannet stilte seg i kø for å se Fenerbahce, og ifølge AP møtte over 41.000 tilskuere opp.

- Dette er virkelig en historisk dag. For første gang noensinne får bare kvinner og barn se en fotballkamp, sier Yasemin Mercil, et kvinnelig medlem av Fenerbahces styre, ifølge Aftonbladet.

Det satte også spor hos spillerne til begge lag, som viste sin begeistring for publikum ved å kaste opp blomster på tribunene før avspark.

- Dette minnet vil jeg bære med meg til evig tid. Det er ikke hver dag du ser så mange kvinner og barn på en kamp, sier Fenerbahces kaptein, Alex de Sousa, ifølge AP.

Da Manisaspors lagoppstilling ble introdusert, valgte tilskuerne å applaudere i stedet for å bue, som normalt skjer når bortelagets ellever presenteres.

- Det var en rolig og deilig atmosfære, sier Omer Aysan i Manisaspor til AP.

Kampen endte 1-1.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.