RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Straffedrama i Stavanger

Foto: Alf Ove Hansen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Starts seiersmål mot Viking kom på lagets første straffespark siden comebacket i Tippeligaen. Var det straffe? Se og døm selv!

VIKING - START 1-2: Dommeren kom nok en gang i fokus da Start sikret sesongens første Tippeliga-seier. For i siste minutt av ordinær tid dømte Kjell Alseth straffe til sørlendingene - til voldsomme protester fra Viking-spillerne.

Dommeren blåste for hands mot Trygve Åse Lunde. Men tv-bildene viste at det trolig burde vært blåst hands mot Jon Midttun Lie i trekket før.

Vikingtrener Tom Prahl var imidlertid diplomatisk umiddelbart etter kampslutt - riktignok før han hadde sett situasjonen om igjen.

- Det er ikke jeg som dømmer, men det så kanskje litt strengt ut, sier Tom Prahl til TV 2.

Første siden 2002
Start-trener Tom Nordlie innrømmet etter å ha sett tv-bildene at det så billig ut.

- Jeg så ikke situasjonen under kampen, men når jeg ser bildene nå, ser det kanskje billig ut. Men jeg kan jo trekke frem annulleringen i serieavslutningen mot Fredrikstad, og en sju-åtte tvilsomme straffesituasjoner i fjor. Det jevner seg ut over tid, mener Tom Nordlie, som endelig kunne glede seg over en trepoenger igjen.

- Vanskelig situasjon
Dommer Kjell Alseth var også litt mer i tvil etter å ha sett bildene et par ganger etter kampslutt.

- Jeg mener det er straffe. Spilleren holder hånden klart ut til siden, og dekker et større området. Da må han ta konsekvensen av det når ballen treffer ham, sier Alseth til TV 2.

- Hva med situasjonen før, der der ser ut til at Midttun Lie handser?

- Jeg ser nå at han er borti ballen med hånden, men fra min vinkel ute på banen ser det ut som om det er brystet. Jeg ser ikke hånden hans fra min posisjon. Men det er en vanskelig avgjørelse, innrømmer han.

Ødegaards første
Start hadde ikke scoret i årets Tippeliga før turen til Stavanger. Og det så lenge stygt ut på Viking Stadion også.

Alexander Ødegaard ga nemlig vertene ledelsen etter fem minutters spill, etter å ha blitt fint spilt gjennom av Allan Gaarde. Dermed var det endelig slutt på måltørken for fjorårets Rosenborg-flopp.

18 minutter etter sidebytte var det slutt på Starts måltørke også. Jon Midttun Lie fikk stå alene i feltet, og plasserte ballen i det nærmeste hjørnet.

I siste minutt fikk altså Start en kontroversiell straffe. Atle Roar Håland gjorde ingen feil fra ellevemeteren, og Tom Nordlie kunne juble for årets første trepoenger.

- Vi åpnet nervøst, og gjorde en tabbe på 0-1. Derfra og ut kontrollerte vi kampen. Så jeg synes det var en fortjent seier, sier Start-treneren.

- Vi spilte i hvert fall fotball igjen. Dette var noe å bygge videre på.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere