*Nettavisen* Sport.

Straffedrama på Åråsen

Foto: Kyrre Lien / Scanpix

Brage Sandmoen i det gavmilde hjørnet etter tidlig Odd-sjokk mot seiersvante romerikinger.

25.05.10 21:14

LILLESTRØM-ODD 2-2: De sto med tre seire på sine siste fire seriekamper, og uten tap siden seriestarten - Lillestrøm var storfavoritter hjemme mot Odd. Det begynte bra, Frode Kippe var nære ved å stusse inn et tidlig ledermål for hjemmelaget, men så smalt det.

Ikke bare én, men to ganger.

Først da Lillestrøm-forsvaret lå strødd utover halve gressmatta på Åråsen, og en umarkert Peter Kovacs enkelt kunne trille inn 1-0 ved bakerste stolpe etter et drøy kvarter. Det var fjorårets scoringssensasjon mål nummer fire for sesongen, men Kovacs ga seg ikke med det.

Hardt straffet, del I
Snaut kvarteret etterpå kom en lang ball inn i Lillestrøms sekstenmeter, Frode Kippe dyttet, mens Arild Sundgot gjør det han ifølge mange kan best – brukte hånda. Denne gangen ikke på ballen, men i trøya på Kovacs, straffe mente dommer Brage Sandmoen, mens Kanarifansen hylte ut sine protester.

Morten Fevang brydde seg lite om oppstyret, og trillet ballen rolig inn fra ellevemeteren, og resultattavla viste null til Lillestrøm og to til Odd.

- Jeg håper dommer Sandmoen er like snill motsatt vei sa en oppgitt assistenttrener i LSK, Petter Belsvik, til TV 2 like etterpå, og han ble hørt.

Riktignok ikke da Tarik Elyounoussi reduserte på elegant vis like før pause, men da en høy ball inn i Odd-feltet nærmet seg det kranglende ekteparet Fredrik Semb og Frode Kippe. Førstnevnte hadde nevene på trøya til LSK-stopperen, og det likte Brage Sandmoen dårlig.

Hardt straffet, del II
Nytt straffespark, Sundgot bommet, men med en i overkant offensiv Arni Gautur Arason i håndballkeepermodus hadde tatt et par skritt ut for mye, og Sandmoen gjorde det han likte best denne tirsdags kvelden på Åråsen:

Pekte på ellevemeteren igjen.

Nytt straffespark, denne gangen fra Khaled Mouelhi, og tunisieren satte sikkert ballen inne ved stolperoten, og sikret Lillestrøms syvende poengdeling for sesongen.

Lillestrøm var best den siste halvtimen, og var nære tre poeng ved flere anledninger, men Odd var skumle på kontringer, så ikke en helt urettferdig poengdeling på Åråsen.

Skryt fra Fargermo
- Vi prøver å ta for det vi ser, og det vi ser, dømmer vi for.

- I dag så jeg to situasjoner, sier dommer Brage Sandmoen til TV 2.

Han tillot seg også å gå gjennom situasjonene med TV-kanalen.

- Sundgot holder i trøya, og så er Kippe der også, så begge to.., sier Sandmoen om den første situasjonen.

- Innbytter Semb legger armene rundt Kippe, og det synes jeg kvalifiserer til straffespark, er karakteristikken om den andre straffesituasjonen, og fikk skryt av Odd-trener Dag Eilev Fagermo etter kampen.

Nettavisen kommer tilbake med flere reaksjoner fra Åråsen utover kvelden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.