RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Straffehelten røper taktikken

(FOTO: ERLEND AAS/SCANPIX)
Sist oppdatert:
Rune Jarstein ble Odd Grenlands helt da han reddet Ole Martin Årsts straffe. Etter kampen avslørte keeperen hvordan han forberedte seg.

ALFHEIM STADION (TV 2 Nettavisen) TROMSØ-ODD GRENLAND 0-0:

- Jeg lå på senga i formiddag i 20 minutter og bare tenkte på straffesituasjoner. Da jeg så blikket til Ole Martin, bestemte jeg meg for hvilket hjørne jeg skulle velge, smiler keepertalentet beskjedent.

- Hardt og godt
Skuddet fra fjorårets toppscorer i eliteserien var slett ikke dårlig: det var bare ikke godt nok til å overliste Jarstein.

- Skuddet var hardt, det, og jeg hadde ikke klart å ta den om jeg ikke så tidlig hadde tatt valget mitt, sier Jarstein, som håper å fortsette i det sporet han har startet årets sesong.

- Jeg har ambisjoner om landslagsspill, men vet at vi er 3-4 keepere som kjemper bak Thomas Myhre. Jeg konsentrerer meg om mitt eget spill, og lar meg ikke stresse av at for eksempel Jan Kjell Larsen har gjort det bra for Molde, sier han.

Situasjonens andre hovedperson, Ole Martin Årst, ser ingen grunn til å miskreditere keeperens bragd.

- Det var en veldig god redning. Jeg var trygg da jeg la straffen, og gjorde ingenting annet enn jeg pleier i slike situasjoner, sier TIL-kapteinen, som er svært misfornøyd med at laget hans fortsatt står uten seier i årets Tippeliga.

- Det føles urettferdig, for vi førte hele kampen og leverte en god innsats. Vi klarte bare ikke å overliste Jarstein, sier han.

Begynner å bli rutinert
Årst uttaler seg ikke om Jarsteins landslagssjanser, men det gjør gjerne Odd-trener Arne Sandstø.

- Rune er kald og rolig, og preges av at han begynner å få rutine. Jeg har merket meg at Jan Kjell Larsen har gjort det strålende for Molde, men jeg blir veldig overrasket om han stiller foran Rune i landslagskøen. Rett og slett fordi Rune har en rutine som gir ham et fortrinn, sier Sandstø.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere