Gå til sidens hovedinnhold

Straffekaos og Jarstein-tabbe i rogalandsderbyet

En kjedelig kamp eksploderte plutselig i andre omgang.

VIKING - SANDNES ULF 1-1:

Lørdag ble det spilt ekte rogalandsderby på Viking Stadion, og Viking måtte skuffet konstatere at de måtte dele poengene med lillebror Sandnes Ulf etter at kampen til slutt endte 1-1.

En av dem som virkelig gjorde seg bemerket, var Sandnes-kaptein Aksel Berget Skjølsvik.

Først scoret han kampens første mål. Noen minutter senere felte han Trond Olsen og laget straffespark til Viking. To minutter før slutt skaffet han Sandnes straffe og valgte å ta den selv. Fra 11 meter bommet han grovt.

Om det er mulig å gjøre seg mer bemerket på en halvtime enn det han klarte der, er ikke godt å si. Hovedpersonen selv var uansett glad da han ble intervjuet av C More etter kampen.

- Jeg er dritfornøyd. Selv om jeg bommet på straffe mot slutten, er jeg dritfornøyd med kampen og med ett poeng, sier han til C More.

Da han ble intervjuet for andre gang noen minutter senere, var humøret litt dårligere.

- Jeg studerer matte nå, og pluss og minus blir minus. Derfor blir jeg vel en slags syndebukk i denne kampen, sier han.

- Jeg hadde ikke bestemt meg for om jeg skulle ut og drikke i kveld eller ta det rolig. Nå blir det rolig, avslutter Berget Skjølsvik.

Viking-kaptein Indridi Sigurdsson er mer skuffet.

- Dette er ikke godt nok. Men sånn som det ble, er vi kanskje heldige som får med oss ett poeng, sier han til C More.

Det så lengt ut til å bli blant de kjedeligste rivaloppgjørene på lang tid. Helt til 20 minutter gjensto av kampen. Da bestemte nemlig landslagskeeper Rune Almenning Jarstein seg for å skape litt dramatikk.

Jarstein-tabbe
Sisteskansen har hatt en god sesong, men lørdag tabbet han seg bokstavelig talt ut mot rivalene fra Sandnes. Et dårlig tilbakespill ble jaktet av Steinthór Thorsteinsson, og Jarstein ruset ut for å avverge. I stedet for å måke ballen på tribunen, valgte Jarstein å drible, og da gikk det som måtte gå.

Ballen endte hos Aksel Berget Skjølsvik, og Sandnes-spilleren hadde få problemer med å sette ballen i det tomme målet fra 20 meter.

Det var heller ingen uviktig kamp Jarstein tabbet seg bort i. Viking jakter klubbens første tippeligamedalje siden 2007, mens Sandnes Ulf ligger sårbare til i nedrykksstriden.

Keeperen trakk nok derfor et lettelsens sukk ti minutter senere, da Berget Skjølsvik klønete felte innbytter Trond Olsen innenfor feltet og dommer Svein Oddvar Moen dømte straffe. Fra 11-meteren var Patrick Ingelsten sikker som banken og satte inn utligningen for hjemmelaget.

Kampens andre straffe
Der de første 70 minuttene manglet dramatikk, fikk de siste 20 mer dramatikk enn noen hadde våget å håpe på. To minutter før slutt dømte nemlig dommeren kampens andre straffe, og denne gangen var det Sandnes Ulf som fikk muligheten fra ellevemeteren.

Berget Skjølsvik ble revet ned av Vidar Nisja innefor feltet, og Sandnes-spilleren tok selv straffesparket. Det burde han ikke ha gjort, for skuddet gikk i tverrligger og over mål.

Dermed endte det 1-1 i rogalandsderbyet lørdag kveld.

Vikings neste kamp i Tippeligaen spilles ikke før 19. oktober, når Tromsø venter på Alfheim. Sandnes Ulf møter Odd på hjemmebane dagen etter.

Reklame

NÅ: Rekordlav pris på Northug-brillene

Kommentarer til denne saken