*Nettavisen* Sport.

Straffemiss kostet Brann dyrt

Martin Andresens straffemiss kostet Brann to poeng i en svært dramatisk og underholdende kamp mot Fredrikstad.

11.04.06 11:18

HTML EMBED

FREDRIKSTAD - BRANN 1-1: Begge lag var på jakt etter sin første seier på lang tid, på henholdsvis hjemme- og bortebane. Og ingen av lagene sparte på kruttet i jakten på tre poeng.

31 minutter inn i den underholdende kampen sørget skotten Charlie Miller for 1-0 til Brann. En corner fra høyre endte via hodet til Erlend Hanstveit hos Miller, som med et fantastisk brassespark sendte ballen i mål fra fire meters hold.

Fredrikstad ristet av seg skuffelsen umiddelbart, og utlignet et knapt minutt senere gjennom John Anders Bjørkøy.

Straffemiss av kapteinen
Om Fredrikstad var best i første omgang, overtok Brann kommandoen i andre omgang. Charlie Miller, en av kampens mest fremtredende skikkelser, ble felt på klønete vis av Trond Erik Bertelsen i starten av andre omgang.

Martin Andresen fikk sjansen fra straffemerket, men Brann-kapteinens straffespark ble mesterlig reddet av Fredrikstads svenske målvakt, Rami Shaaban.

- Jeg tar på meg at vi ikke vant i dag, sa Martin Andresen til TV 2 Zebra etterpå.

Andresen var også sentral da Bertelsen fikk marsjordre fem minutter før slutt. Branns midtbanestrateg ble spilt gjennom, og fosset mot Fredrikstads mål med tre motspillere rundt seg. Bertelsen var borti Andresen da sistnevnte gikk overende, og dommer Tom Henning Øvrebø dro noe overraskende det røde kortet opp av lomma.

- Strengt
Fredrikstad-trener Knut Torbjørn Eggen var like overrasket som alle andre.

- Det er umulig for meg å si nå om det var riktig eller ikke. Vi hadde tre mann rundt ballfører, og om han dyttet eller ikke, vet jeg ikke, men rødt kort var strengt idømt, konstaterte Eggen.

- Det kan ha vært litt hardt idømt, jeg vet ikke, sa Andresen, og la til:

- Spørsmålet blir om jeg kommer gjennom eller ikke.

Brann står nå uten seier på sine 11 siste bortekamper i seriesammenheng. Forrige borteseier kom mot Fredrikstad 9. mai i fjor, da bergenslaget vant 3-2. Fredrikstad har også en lang rekke de gjerne ønsker å bryte, laget fra Plankebyen har nemlig ikke vunnet på hjemmebane på seks seriekamper.

Sist de vant i Fredrikstad var 3. august 2005 mot Rosenborg, da det ble 5-1.

Klikk på bildet for å forstørre.

Enerly på tribunen
Dagfinn Enerly, som skadet seg alvorlig i siste serierunde i fjor, satt på tribunen mandag kveld. Enerly ble lam fra nakken og ned da han fikk Øyvind Hoås over seg etter et hjørnespark, og ble fraktet til sykehus mens Fredrikstad reddet plassen i Tippeligaen.

Den tidligere publikumshelten håper fortsatt å kunne leve et normalt liv i framtiden, men har en lang og tøff kamp foran seg. Før mandagens kveldskamp ble han hyllet av hjemmefansen. Les mer om Dagfinn Enerly her.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag