*Nettavisen* Sport.

Straffen som kunne reddet Start

Foto: Marius Knutsen / SCANPIX

Ikke engang straffespark og rødt kort kunne hjelpe Start til seier. Nå blir det snart farvel til Tippeligaen.

03.10.11 21:43

AALESUND - START 0-0: Mandagens kamp i Ålesund inneholdt ikke veldig mange sjanser, men den inneholdt veldig store sjanser.

Som for eksempel da Espen Hoff traff tverrliggeren med et langskudd for Start. Eller da Sander Post skjøt utenfor et praktisk talt åpent mål for Aalesund. For ikke å snakke om Edvard Skagestads heading utenfor når alt han trengte var å treffe mellom stengene.

Og Ole Martin Årst misbrukte altså et straffespark. Det kostet trolig Start to svært verdifulle poeng.

Klar straffe
Nå virker nedrykk å være eneste realistiske utfall for den gulkledde klubben fra Kristiansand.

Straffesparket kom tidlig i andre omgang og var soleklart.

Espen Børufsen var fri da han ble felt av Magnus Sylling Olsen. Tommy Skjerven blåste for straffespark og trakk i tillegg opp det røde kortet.

Begge deler må sies å være etter regelboka.

Ole Martin Årst, veteranen over alle veteraner i Start, tok på seg ansvaret med å ta straffesparket. Det gikk dårlig.

Årst satte ballen til høyre for mål.

- Det er for dårlig. Det er en elendig straffe. Jeg treffer helt skitt. Jeg skal ta på meg ansvaret for at vi taper to poeng i dag, sier Årst til TV 2 Sporten.

Nesten umulig
Start må ta åtte poeng mer enn Sogndal eller Fredrikstad i løpet av de siste serierundene for å kunne overleve. Det er nesten umulig med bare femten poeng igjen å spille om.

I praksis betyr dette at Start må vinne minst tre av sine fem siste kamper og samtidig vinne tre kamper mer enn nevnte Sogndal eller Fredrikstad.

Start har igjen kamper mot Brann (h), Fredrikstad (b), Odd Grenland (h), Viking (b) og Tromsø (h).

Kampen mot Fredrikstad 23. oktober kan bli spesielt viktig. Dette er ett av to lag som i skrivende stund har 28 poeng og dermed er nærmest Start og såkalt trygg plass.

Fredrikstad har ellers igjen Haugesund (b), Rosenborg (b), Vålerenga (b), Aalesund (h) og Lillestrøm (b), som vel må kunne kalles et tøft program.

Mens Start har fem kamper igjen, har Fredrikstad seks.

Sogndal er det andre laget med 28 poeng, og saftlaget har dessuten også bare fem kamper igjen. Disse spilles mot Strømsgodset (h), Tromsø (b), Stabæk (h), Odd Grenland (b) og Molde (h).

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.