*Nettavisen* Sport.

Straffes for skandalemålet

Shakhtar Donetsk's Brazilian striker Luiz Adriano celebrates after scoring the 1-1 during the UEFA Champions League Group E football match FC Nordsjaelland vs FC Shakhtar Donetsk in Copenhagen, Denmark, on November 20, 2012 Foto: Afp/Scanpix

Luiz Adriano utestenges.

27.11.12 20:34

Sjakhtar Donetsk-spilleren Luiz Adriano er utestengt i en kamp av UEFAs disiplinærutvalg etter at han på usportslig vis scoret 1-1-målet mot Nordskjælland i mesterligaen i forrige uke.

Han må derfor stå over den siste mesterligakampen mot Juventus i neste uke.

En altfor mildt straff mener den danske klubben som også vil ha klubben og treneren straffet.

– Avgjørelsen har ingen reel betydning og sender ikke noe klart og tydelig signal om viktigheten av «Fair Play» og «Respect», som man ellers bruker mye ressurser på å markedsføre, skriver Nordskjælland på sin hjemmeside.

TV-bildene fra Parken i København gikk verden rundt og viste det klare bruddet på fair play fra den brasilianske spillerens side. En Nordskjællandspiller ble skadd og fikk behandling, og i sportslig ånd spilte Sjakhtar ballen tilbake til Nordskjællands målvakt. Før ballen kom så langt ble den snappet opp av Adriano, som satte den mål.

Like etterpå forsøkte Sjakhtar å kompensere for fadesen og lot en av danskenes spillere få gå uhindret å score, men denne gangen ble han effektivt stoppet av en annen spiller. Donetsk vant til slutt kampen 5-2.

Adriano ble tiltalt for å ha brutt UEFAs fairplayprinsipp. Han er også blitt anbefalt å jobbe en dag gratis for den lokale fotballen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.