Ifølge den franske sportsavisen L'Equipe så har både Lille og Marseille blitt ilagt straff for publikumsbråk i bortekampene mot henholdsvis Lens og Angers.

Begge klubben har fått poengtrekk i Ligue 1 (1 poeng). I tillegg blir bortesupporterseksjonen stengt i alle bortekamper for de to lagene ut året.

Lens får også samme poengtrekk, mens Angers slipper unna med at to områder på tribunen deres stenges i to kamper.

I derbyet mellom Lens og Lille ble det kaos ute på banen da tilskuere tok seg ut på gressmatta. Dette førte til at kampen ble stoppet og utsatt lenge. Begge lags supportere var involvert i bråket. Ifølge L'Equipe reiste en gruppe Lille-fans som omtaler seg selv som fascister til oppgjøret. Politiet i Lille har uttalt at om de hadde visst dette på forhånd, skulle de ha hindre disse supporterne fra å reise på kampen.

LES OGSÅ: Søderlund sjokkert over det han opplevde i Frankrike: - Visste ikke det

Blotting og hærverk

Totalt skal det ha blitt åpnet etterforskning for sju ulike saker i forbindelse med denne kampen. Det dreier seg om alt fra offentlig blotting til hærverk. 80 seter inne på stadion skal ha blitt ødelagt og toalettene skal ha blitt vandalisert.

Lille har allerede sagt at de vil betale for ødeleggelsene inne på stadion.

Allerede før kampstart skal Lille-supportere ha klatret over sperringene inn mot banen, noe som førte til at de kollapset og to personer skal ha blitt skadet.

LES OGSÅ: Sjokktap for PSG - Meling og Rennes med seier over storklubben

For Lens sin del, så har klubben selv tatt affære og gitt sanksjoner til rundt 80 av sine supportere. Disiplinærkomiteen i Frankrike har derfor nøyd seg med å gi klubben poengtrekk og i likhet med Lille, mister altså rivalen ett poeng for hendelsen.

Sendte bluss mot hjemmefansen

I kampen mellom Angers og Marseille ble det også bråk mellom supportere. Da en gjenstand ble kastet mot Marseille-spiller Dimitri Payet og han kastet den tilbake mot tribunen, brøt det ut kaos mellom de to lagenes supportere.

Det gikk såpass langt at Marseille-spillerne nektet å fullføre kampen der og da.

LES OGSÅ: Bildene av Messi vekker oppsikt: - Det er respektløst

Bilder fra overvåkingskameraer og avhør av vitner har imidlertid fått franske fotballmyndigheter til å konkludere med at det var Marseille-fansen som først framprovoserte det som artet seg til å bli en stor skandale.

Et bluss som ble fyrt opp på bortetribunen og sendt i retning av hjemmelagets supportere, skal ha vært årsaken til at kaoset brøt ut, skriver L'Equipe.

Avisen skriver videre at Marseille vurderer å anke avgjørelsen - hovedsakelig fordi klubben ikke var vertskap. Lille på sin side kommer mest trolig ikke til å anke sin straff, selv om klubbpresident Olivier Letang har stemplet den som «urettferdig».

KONKURRANSE: Vinn iPhone 13 Pro