*Nettavisen* Sport.

Straffesaken mot Follo-trener Eriksen foreldet

Oslo (NTB): Påtalemyndigheten har henlagt straffesaken mot Follo-trener Han Erik Eriksen. De mener kampfiksingssaken er foreldet.

04.10.12 13:24

Påtaleansvarlig politiadvokat, Ragnvald Brekke, har truffet avgjørelsen i saken mot Follo-treneren.

I en pressemelding heter det at Eriksen kom selv til politiet og forklarte at han i perioden 2000 til 2005 hadde mottatt penger fra en siktet kommisjonær - uten at det ble forsøkt gjennomført faktisk kampfiksing.

Påtaleansvarlig har kommet fram til at saken er foreldet, og har samtidig henlagt saken som foreldet mot en venn av Follo-trener Eriksen for mulig medvirkning til straffbare forhold begått i den samme perioden. Den saken gjaldt også mottak av penger fra den aktuelle kommisjonæren.

Saken mot den siktede kommisjonæren etterforskes videre og forventes avsluttet med en innstilling til statsadvokatene i første del av november 2012.

Saken mot de fire fotballspillere i klubbene Follo og Asker som er under mistanke for kampfiksing etterforskes også videre og forventes avsluttet i siste del av november. Det er ventet at en eventuell innstilling til statsadvokatene kommer i første halvdel av desember. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.