RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Straffespark i sør?

Foto: hesteguiden.com
Sist oppdatert:
Ja, vi synes Erga Odin må være så nærme vi kommer en klink vinner innen travet på Sørlandet denne søndagskvelden.

Sportspills meny søndag:
Tippetips: Kan det skje et mirakel på Wembley?
Oddstips 1: Endelig opptur for City
Oddstips 2: Malaga merker kjøret
V65 Bergsåker: Robert Bergh i hetluften?

Søndagen er en innholdsrik dag på hestefronten, og de som er sugne på spill kan først spille til en V4/V5-omgang til Täby galopp i Sverige.

Det fortsetter så på ettermiddagen med spill til en V64-omgang på Bergsåker på den andre siden av kjølen, og det hele avsluttes med en dobbel V5-omgang til Sørlandet her hjemme. Vi har tips til Bergsåker og Sørlandet, og vi tror vår banker i Sverige bruker korteste veien til mål!

Vi kjørte blankt på våre tips på Bjerke i går i en omgang hvor potten på nærmere 10 millioner kroner gikk (vår banker Wik Stjernen ble toer), men det må vi tåle. Sportspill har likevel hatt en flott uke på tipsene (senest på fredag ble det 803 kroner tilbake på V65-forslaget til 162 kroner), og så langt denne uken har Nettavisens lesere vunnet hele 508 452 kroner på våre utlagte spill! Det er strålende, og det er nye sjanser til gevinster i dag!

Taper neppe!
Nei, vi har i hvert fall veldig vondt for å se at noen av dagens konkurrenter kan tukte 5 Erga Odin i V5A-5/V5B-2 på Sørlandet i kveld, og alt annet enn seier for 5-åringen i kveld vil overraske oss stort. Han har innledet årets sesong på en flott måte, og i den siste starten ble det en veldig sikker seier på fine 28.6 full vei.

Vi synes ikke trener og kusk Tom Erga plaget hesten nevneverdig den dagen, og mot slett motstand ved denne anledningen, skal det normalt ikke være snakk om saken. Moe Odin-sønnen er kjapp i vei på voltestart, og vi tror han er tidlig på offensiven i kveld. Sitter etter alt å dømme tidlig i tet, og fra spiss taper han normalt ikke dette løpet i kveld.

To løp i kroppen etter litt pause har trolig gjort godt, og dette er snakk om en seiersmaskin. Vant hele 7 av 14 starter i fjor, og han ble matchet i til dels tøffe omgivelser. Det kan spekuleres i at denne starten kommer lovlig tett på den foregående, men hestene til Tom Erga tåler en støyt.

Vår rangering V5A-5/V5B-2: A: 5 B: 12-8-3-6 C: 4-11-1-2-9

Innleveringsfrister Sørlandet
V5A kl. 18.00
V5B kl. 19.00
DD kl. 20.00

Har du ikke Sportspill-konto? Registrer en gratis konto og les om fordelene du får!

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

V5A-1, 2140 meter voltestart
Vi synes vinnerkandidatene er mange i dette kaldblodsløpet som innleder denne V5-rebusen, og vi tyr da følgelig til veldig bred gardering. Vi heiser dog opp fire hester, oog fremst setter vi 8 Bovis Rambo. Positiv til sølv på 32.3 full vei i den siste starten bak gode Tallas, og da er det litt enklere i mot i kveld.

Veldig god nå på slutten har 10 Willblesen vært (tredje på 31.6 full vei etter et tøft opplegg underveis i den siste starten), og på tross av at 5-åringen står på 40 meter tillegg, tilmåler vi ham solide vinnersjanser. På samme distansen står 11 Skogly Prinsen, og han er også snakk om en opplagt vinnerkandidat.

Det ble galopp for sistenevnte i den siste starten, men forut for den starten imponerte han i to strake seiersløp. Favoritt blir 1 Kaptein Sabeltann, men vi tror ikke det er snakk om en klink vinner. Det ble seier i den siste starten på enkle 33.8 full vei, men det var i veldig billig lag (klart tøffere i mot i kveld).

Vår rangering V5A-1: A: 8 B: 10-11-1 C: 5-13-4-6-7-9-12-3

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

V5A-2, 2140 meter autostart, monte!
Vi har et monteløp for varmblodshester å forholde oss til i den andre avdelingen i A-spillet, og når det er snakk om hester i litt høyere grunnlag, ser løpet ut til å være litt enklere å vurdere. Strålende løp i denne grenen har 5 Neon gått i lang tid, og 8-åringen må finne seg i å bli favoritt i dette løpet i kveld.

Han leverte en sterk innsats fra "dødens" til tredje på 17.1 full vei i den siste starten bal litt bedre konkurrenter enn dagens, og da skal det være snakk om en topp vinnersjanse i kveld. Veldig positiv til sølv på 17.9 full vei i den siste starten var 3 Sugar Alcore under sal, og da må han krysses tidlig denne gangen.

En god hest i monte er 10 K.N. Wind snakk om (vant under sal på 19.3 full vei i den nest siste starten), og når Siv E. Løvvold setter seg opp på 8-åringen, ja så er han snakk om en opplagt vinnerkandidat. Sprintet fine 14.6 til sølv i sitt siste monteløp gjorde 7 Bar Story, og da synes vi han bør regnes tidlig i kveld.

Vår rangering V5A-2: A: 5 B: 3-10-7 C: 6-9-4-2-1

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

V5A-3, 2140 meter voltestart
Vi støter på et løp for urutinerte varmblodshester i lavt grunnlag i V5A-3, og vi synes fire hester hver seg litt over de andre (løpet teller ikke mer enn åtte deltagere). Vi likte veldig godt 3 Jucan Andes ved triumfen på 18.6 full vei i den siste starten, og det ska være snakk om en topp vinnersjanse på ny for 6-åringen.

Pent til på strek står 2 Deep Fandango, og 4-åringen er snakk om hesten å fange fra tet til slutt. Han fikk tredje på 20.9 full vei i den siste starten, og da avsluttet han godt. Positiv til sølv på 18.9 full vei bak en god hest i sin årsdebut var 5 Titan`s Boy, og løp i kroppen etter lang pause har normalt gjort godt.

Det er intet å utsette på kapasiteten til 7 She`s Cool, men 6-årshoppa sliter med å gå feilfritt. Det ble galopp også i den siste starten, men hun avsluttet strålende til tredje på 19.2 full vei. Det må vel snart være slik at S.J.`s Photo-datteren får klaff, og vi synes hun må krysses på alle bonger denne gangen.

Vår rangering V5A-3: A: 3 B: 2-5-7 C: 4-6-1-9-8

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill.

V5A-4/V5B-1, 2140 meter voltestart
Vi synes tre hester skiller seg klart ut i dette hoppeløp for varmblodshester i V5A-4/V5B-1, og fremst setter vi tetløpende 5 Real Child. Vi synes innsatsen til sølv på 18.4 full vei i fra tet i den siste starten i årsdebuten var godkjent (tapte kun for formsterke Giant News), og løp i kroppen har normalt gjort godt.

Løftet seg flere hakk i ny regi har 7 Fluberginden gjort, og innsatsen til tredje på 18.5 full vei i et relativt tøft V75-løp i den siste starten var meget god. Måtte brukes hardt for å få tet i det løpet (kjørte i 10-fart ut på den første langsiden), og det er ned en klasse hva gjelder motstand i kveld etter vårt skjønn.

Et strålende løp til tredje på 18.1 over en sprint i debuten for Tjomsland gikk 12 Lovisa Mykla i den siste starten (og hun så veldig fin ut), og vi synes 5-årshoppa skal tilmåles solide vinnersjanser i kveld. En liten outsider kan 9 Lovers Lane være snakk om (vant på 17.2 full vei sist), men et trang fjerdespor trekker ned.

Vår rangering V5A-4/V5B-1: A: 5 B: 7-12-9 C: 1-11-10-3-13-8-2-4-6

V5B-3, 2140 meter voltestart
Det kommer kun seks hester til start i dette kaldblodsløpet i lavt grunnlag i V5B-3, og vi synes det er vanskelig å skille disse hestene. Ingen av dem har imponert så langt, og vinneren er slett ikke lett å spå. Stabil har i hvert fall 6 Flåli Jenta vært, og hun fikk sølv på 35.5 full vei i den siste starten (skal da være favoritt).

Vi tror 3 Røssler blir en bra hest på sikt, men foreløpig skjønner han ikke helt hva dette går ut på. Ga seg i den siste starten i et løp Vestpol Draupner vant , men det er litt enklere i mot i kveld. Positiv til tredje på 37.7 full vei var 4 Tysvær Tøffen rett før nyttår, og han kan fort vise seg å være forbedret etter litt pause.

Kapasiteten skal være fin på 1 Teng Arion, men så langt har det blitt mye galopper for 4-åringen. Treneren har dog litt tro i kveld, og da må han krysses tidlig. Fin fremgang viste 2 Valle Fredrik sist (femte på 36.0 full vei), mens 5 Kilesvarta som ikke har vist mye av verdi også krysses (stryker ikke en hest).

Vår rangering V5B-3: A: 6 B: 3-4-1-2 C: 5

V5B-4, 1609 meter autostart
Vi synes dette sprintløpet for vasrmblodshester i V5B-4 ser litt åpent ut på forhånd, og vi tyr da til bred gardering. Tre hester skiller seg dog litt ut, og fra tet er 5 Never Mind snakk om hesten å fange til slutt på ny. Spant til spiss i den siste starten, og vi synes han holdt stilen strålende til sølv på 14.8 den dagen.

Vi tror ikke 1 Winner Augustinu klarer å forsvare sitt innerspor, og da blir det hele slitt sjanseartet for 5-åringen. Formen er dog fin (toer på 18.6 i et langløp i den siste starten), og Gate Open-sønnen har vunnet de to siste sprintløpene han har startet på dagens arena (skal da selvsagt krysses på alle bonger).

Det har klaffet dårlig for 8 Harbour L. nå på slutten (fungerte ikke uten sko sist), men på sitt beste skal Wiig-traveren duge godt i dette løpet (vant et sprintløp på 14.4 i den fjerde siste starten). Spennende med Eirik Høitomt opp bak 6 Nepos Bee, mens både 4 Earlina og 9 Atle Newport er snakk om gode sprintere.

Vår rangering V5B-4: 5 B: 1-8-6-9-4 C: 2-3-10-11-12-7

V5B-5, 1640 meter voltestart
Et flott sprintløp for kaldblodshester i høyt grunnlag med hester fordelt over tre distanser venter oss i avslutningen på denne rebusen, og vi finner maks fem vinnerkandidater. Nydelig inne i løpet står 10 Stiv Kuling, og han står helt perfekt til i sitt springspor på 20 meter tillegg. Sitter trolig i teten før første sving.

Det skal da dreie seg om en solid vinnersjanse, og vi bankerspiller ham i DD-spillet. Ikke som best før pausen, men treningsrapportene forut for kveldens dyst er gode. Sist Moe Odin-sønne gjestet dagens arena avsluttet han som en vind til sølv på 25.2 full vei i bak Joker Elden, og dagens konkurrenter skremmer ikke.

Pent inne i løpet står også 6 Rinde Kvikken, og 11-åringen skal være snakk om en opplagt vinnerkandidat. Opptrer litt variabelt, men han er svært god på sitt beste (vant på fine 25.6 full vei i den nest siste starten). Forbedret med løp i kroppen etter lang pause er trolig 1 Ramstad Loke, og han bør krysses tidlig i kveld.

Vår rangering V5B-5: A: 10 B: 6-11-1-4 C: 5-8-3-2-9-7

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere