RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: hesteguiden.com

Straffespark til Ovedølen

Eirik Høitomt og Ovedølen har en skreddersydd oppgave torsdag. Sjekk våre Bjerke-tips.

Torsdagens lunsjtrav på Bjerke ser for en sjelden gangs skyld svært oversiktlig ut på forhånd og det kan være dags for samlebonger, da det er vanskelig å se flere av de store favorittene tape.

Klikk her for å se våre V5-tips til Bjerke

Hovedbankeren ser klar ut på forhånd. Eirik Høitomt har gjort en formidabel jobb med svært kapable 3 Ovedølen som kommer ut i V5-3. Sju seire på elleve starter er den allerede solide fangsten hittil i år og nesten 240 000 kroner er kommet på konto. Slik hesten opptrer om dagen, er det ingen grunn til å tro at det stopper der. Ovedølen har tross alt ikke mer enn 343 500 kroner på konto.

Ovedølen kunne riktignok ikke ta ned en knallgod Gylden Knut nest sist på Bjerke, men gjorde uansett et heroisk løp etter å ha travet de siste 1500 metrene i dødens. Sist på Forus knallet Ovedølen til med 25.6 over 2550 meter med voltestart og konkurrentene ble gjort til statister. Har nå fått ladet batteriene en måneds tid, og Høitomt melder om en frisk og opplagt hest. Det er kun galopp type stor som kan forhindre årets åttende seier. Vi spekulerer ikke og bankerspiller.
Rangering V5-3: A: 3 B: 5-9 C: 2-4-6-7 D: 1-8

V5-1 - Varmblodshester 2100 meter autostart
De antatt beste hestene har trukket bakspor i V5-innledningen, og vår klare favoritt blir 11 Florican Royal. Den tidligere Tjomsland-hesten har tulla og tøysa litt i regi Jan Morten Hansen, men også vist fart gjentatte ganger. Lars Anvar Kolle vet hvordan han skal disponere i slike løp og King Conch-sønnen er en opplagt vinnerkandidat her.

Svært spennende er det også med Eirik Høitomt opp bak Hans Petter Tholfsen-trente 12 Nero Høgsted. Vallaken har galoppert stort sett i hvert eneste løp i år, men travet feilfritt 27. januar på Klosterskogen og da ble det enkel seier. Nero Høgsted er uten tvil en av de beste hestene i feltet, og med litt klaff på veien herfra er det slett ikke utenkelig med årets andre seier for Rudolf Le Ann-sønnen. 5 Up Front blir mye betrodd, og leverer noen flotte løp fra tid til annen, men er fryktelig variabel. Opp mot sitt beste, kan han vinne.

Det kan også 7 Imp som er bra fra start. Vi har jaktet denne hesten ved flere tilfeller, men han har ikke innfridd. Her er motstanden overkommelig igjen, og vi betaler. Det gjør vi også for 10 Victorias Queen, som også er svært variabel. Men kan spurte veldig fort de dagene hun vil springe. På 33 forsøk har hun fortsatt ikke vunnet. 6 Reve De Vire hadde en brukbar sesong i fjor, i år har det stort sett gått på tverke.
Rangering V5-1: A: 11 B: 12-5-7-10 C: 6-3-1-2-4-9 D: 8

Annonse: Øivind Grøstad i storform med 197 000 kroner innspilt på Bjerke sist onsdag

V5-2 - Varmblodshester 1609 meter autostart
Frode Hamre kjører to løp i denne Bjerkelunsjen og vi tror han har bra sjanse til å vinne begge. Nå har riktignok 6 Power Pigen trukket et spor litt langt ute her, men i motsetning til de aller fleste av sine konkurrenter, tåler hun å bli brukt underveis. Holdt koken strålende fra dødens bak gode Writing Hall til andre i årsdebuten på Jarlsberg for fire uker siden, og satt bom fast i et sprintløp uken etter. To løp i kroppen nå og Power Pigen er kanskje enda litt forbedret i torsdag.

2 Now Or Never gjorde et par riktig fine løp i fjor, men har ikke helt fulgt opp i år. Men både nest sist og sist har vallaken kommet fint tilbake etter galopp og torsdagens forutsetninger er jo ypperlige med spor to bak startbilen på sprint og motstanden er ikke veldig tøff. Fireårshoppene 10 Merry Mary (god i våres, har skuffet litt på slutten) og 11 Chili Kick (solid i et par løp i fjor, har ikke fulgt opp) er begge to damer som har vist evner, men begge har usikker form nå. Dog kan de ikke få lettere motstand enn dette. Enkle 9 Giant Profiti har vunnet et løp i karrieren, og ellers holdt seg i kulissene. Champion Høitomt fra smygspor kan bli dyrt å utelate i slike løp.
Rangering V5-2: A: 6 B: 2-10-11 C:9-1-8-7-3-4-5-12

Annonse: Øivind Grøstad presenterte 2-prosenteren Hornnes Tiril som en vinner onsdag på Bjerke

V5-4 - Kaldblodshester 1609 meter autostart
Den flinke amatøren Terje Hanestad har levert fine hester i snart en mannsalder og 1 Troneld er et nytt eksempel på det. Femåringen har kun startet seks ganger, men vunnet fire ganger. Gjorde et nytt flott seiersløp på Bjerke for fjorten dager siden, etter å ha blitt toer på Kongsvinger to uker før det etter et tøft løp. Førstespor bak bilen torsdag, men det kan bli litt sjanseartet da det står raske hester på utsiden, spesielt er 3 Gulheim Raia en utfordrer fra start. Uansett må Troneld ha en flott vinnersjanse påny.

3 Gulheim Raia jager teten, og har vært et stallskrik ved flere anledninger i sommer. Hoppa sliter imidlertid med å rasjonere kreftene sine fornuftig og har en tendens til å falle ut av stilen på slutten. Men en dag stemmer det både for hest og kusk. 6 Mysil er et nytt forvandlingsnummer fra Knut Arne Ødegaard. Mysil har vært god i alle sine tre løp i år, og klaffer det noenlunde underveis er hun en seiersaspirant påny. Det kan også 7 Høy Eng være. Vi har merket oss denne hoppa ved flere tilfeller i sommer, og sist gikk hun endelig feilfritt og ble belønnet med sølv, dog sjanseløs på vinneren Tysvær Pål. Nå prøver Eirik Høitomt seg som kusk, det er spennende.

Fra bakspor sender Odd Arne Sagholen ut to flinke hester. Han velger selv egenrådige 11 Hjortejegern som flytter beina fort på en god dag. Sist ville ikke Hjortejegern, men har han en av sine bedre dager kan han vinne. 10 Lykkefaks hang brukbart med vinneren Troll Viktor sist, og har ellers vist form den siste tiden. Geir Vegard Gundersen får sjansen torsdag, det er et klart pluss.
Rangering V5-4: A: 1 B: 3-6-7-11 C: 10-5-4-2-12 D: 8-9

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Bjerke

V5-5 - Varmblodshester 2100 meter autostart
Frode Hamre presenterte en ny flott nykommer på stallen sist onsdag på Bjerke i form av treårige 8 Poppy Hills. Måtte riktignok trekke seg litt tilslutt ved den anledningen etter å ha vandret i dødens underveis, men holdt uansett koken mer enn godkjent. Åttendespor er selvsagt ikke noe å rope hurra for, men Poppy Hills har helt sikkert gått kraftig frem med løp i kroppen og må ha en flott vinnersjanse her.

1 Littlepieceoftoy er ei hoppe vi liker godt. Kjempet strålende til seier fjerde sist og holdt flott fra dødens sist. Fra førstespor blir det garantert et fint løp her (dog usikkert om hun klarer å forsvare sitt innerspor). Vi setter henne inn som andrevalg. 5 The Face stormet til tet på Kongsvinger sist og forlot konkurrentene i sluttfasen. Skulle Morten M. Ottersen lykkes å komme seg foran her, er det ikke utenkelig med gjentagelse for hoppa som har vært litt tråkk når hun må gå bakfra.

6 Per Cassa og 7 Moa Crown er uten tvil to plussvarianter i dette løpet, men begge har også vært litt uheldige i sportrekningen. Skulle det klaffe for dem, kan de vinne, da begge er i fin form. Helt sjanseløs er heller ikke 11 Novel H. Har tidvis blitt offensivt kjørt underveis, nå vil helt sikker gjestekusk Tom Erik Solberg kjøre et avventende opplegg i køen og ryggløp kan være en fordel for Victory Abroad-sønnen. 12 Protector's Lady K.B. strakk ikke til sist, men har ellers vist fin klasse i to seiersløp fjerde sist og nest sist. Spor tolv er svært sjanseartet, men ikke helt umulig.
Rangering V5-5: A: 8 B: 1-5-6-7 C: 11-12-9-2-4-3 D: 10

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere