Gå til sidens hovedinnhold

Straffet av ønskespiss

Lørdag skrev The Sun at Newcastle ønsker å lure Alan Smith vekk fra Leeds. Søndag scoret Smith da Leeds klarte 2-2 mot nettopp Newcastle.

LEEDS – NEWCASTLE 2-1: De siste ukene har Smith vært linket både til Newcastle, Aston Villa og Manchester United. Så intense har spekulasjonene vært at Leeds-formann John McKenzie gikk ut og sa at Smith ikke engang var til salgs for 200 millioner.

Dobbel Shearer

Etter en snau times spill viste Smith goalgetter-instinktet som har gjort ham så ettertraktet på Elland Road. En svak tilbake-heading av Bernard ble snappet opp av Smith, som plasserte ballen behersket forbi Shay Given og inn til 2-1.

Etter målet løp Smith gledesstrålende bort til Leeds-fansen bak mål og kysset klubb-emblemet på drakta.

– Mange har undervurdert oss foran denne sesongen, og i dag viste vi at det var feil. Vi har mange gode spillere her som gir alt for klubben, sier Smith.

Shearer, selvsagt

Men Smith var ikke den eneste måljegeren i aksjon. Hvem andre enn Alan Shearer utlignet for Newcastle like før full tid, for øvrig hans andre mål for dagen. I tillegg var det Shearers 19. mål på 18 kamper mot Leeds – en vanvittig statistikk.

– Når vi ligger under 2-1 så sent i kampen, skal vi være fornøyd med ett poeng. Med spillere som Smith og Viduka på topp har et lag som Leeds alltid en sjanse, og to tabber kostet oss dyrt. Men vi kom sterkt på slutten og kunne vunnet, sier Shearer.

Bra start

Nederlagsdømte Leeds startet friskt mot fjorårets bronsevinner, og viste at laget akter å blø for poengene denne sesongen. Nyankomne Lamine Sakho fra Marseilles imponerte på venstrekanten, og hadde en stor målsjanse før det var spilt et kvarter. Minuttet senere var det Alan Smiths tur til å fyre ballen godt over målet til Shay Given.

Så viste Newcastle hvilket eminent kontringslag de er. Speed fant Bellamy ute på kanten med en fin pasning, og bakfra kom Kieron Dyer stormende på et langt løp. Vel inne i straffefeltet ble han felt av en halsende Lucas Radebe, og straffen var soleklar, Alan Shearer viste ingen nåde fra 11-meteren.

Leeds kan se ut til å ha mer ryggrad i år enn i fjor. Bare fire minutter senere kom nemlig utlikningen. Sakho gjorde forarbeidet, og Mark Viduka dundret ballen ned i keepers venstre hjørne.

Mot slutten av kampen presset Newcastle enormt for å få til et seiersmål, men Leeds holdt stand.

HTML EMBED
Reklame

Er dette årets beste påskeegg?