*Nettavisen* Sport.

Straffet hardere enn Serbia

SOUSSE (TV 2 Nettavisen): Serbia og Montenegro benyttet alt som var av skitne triks for å slå Norge, og fikk lov til det av dommerne. Norge på sin side ble straffet når de forsøkte på det samme.

Hektinger av kantspillere, dytter i ryggen i kontra, taklinger i ansiktet. Listen er lang med hva Serbia og Montenegro brukte av triks for å slå Norge.

- Det gjør de, og de får lov av dommerne også. Det er greit nok det. De spiller sitt spill, sier Preben Vildalen til TV 2 Nettavisen.

Men Vildalen måtte selv se det siste kvarteret fra tribunen etter å ha fått tre ganger to minutters utvisning. De to første av det mer uforståelige slaget.

- De er ikke greie i det hele tatt. Når jeg ser hva de gjør med våre spillere, så blir jeg enda mer irritert. Det er helt latterlig, sier han.

For de to tsjekkiske dommerne tillot mye mer fra de serbiske spillerne enn fra de norske. For at det ikke skulle bli altfor skjevt fordelt i utvisningsprotokollen, la de to helt ulike linjer for utvisninger.

- Det er ganske stor forskjell. Den sekken er stor, for å si det sånn, er alt trener Gunnar Pettersen vil si om dommerne.

Det er ikke noe ukjent fenomen at de tradisjonsrike og store nasjonene får marginene med seg når det er tvil.

- Hva skal vi gjøre? Vi er lille Norge og vi blir litt hardere straffet, sier Vildalen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.