Straffetrening for landslaget

Foto: Erik Johansen / SCANPIX

VALENCIA (TV 2 Nettavisen): Nils Johan Semb frykter at onsdagens kamp mot Spania ender med straffekonkurranse. Det preget mandagens trening i Valencia.

- Vi må spille optimalt og ha matchvinnere i begge ender, sa Nils Johan Semb til TV 2 Nettavisen om muligheten for å nå EM-sluttspillet. Norges landslagstrener frykter det kan ende med både ekstraomganger og straffesparkkonkurranse.

- Vi er innstilt på å spille i 120 minutter, hvis det må til.

Landslaget avsluttet mandagens trening med straffespark. Alle utespillerne fikk to-tre straffespark hver, og Espen Johnsen og Frode Olsen byttet på å stå i mål.

Selvsikker
Uttellingen var veldig bra. Johnsen og Olsen reddet ikke mer enn et par straffer hver. Men det bekymrer ikke Espen Johnsen, som fortsatt er stinn av selvtillit etter lørdagens oppvisning på Mestalla.

- Jeg tar med meg mye selvtillit fra den kampen, og skal gjøre alt jeg kan på onsdag. Men det skal veldig mye til for at det skal bli straffekonkurranse, sa Espen Johnsen etter treningsøkten.

Han er uansett ikke redd for en eventuell straffekonkurranse.

- Jeg har vel tatt halvparten av straffene jeg har fått mot meg i år, sa Johnsen med et smil til TV 2 Nettavisen. Det lover godt.

Silver Goal
Norge ligger som kjent under 1-2 før onsdagens returkamp. Vinner Norge 1-0, går vi videre til EM-sluttspillet på bortemålsregelen. Vinner Norge 2-1, blir det ekstraomganger etter "silver goal"-prinsippet og eventuelt straffekonkurranse hvis det fortsatt er uavgjort.

Det kan altså bli straffekonkurranse selv om det scores mål i ekstraomgangene - så sant det fortsatt er uavgjort i antall mål over to kamper.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.