Strålende kjøring av Kjus

Foto: Reuters/Scanpix

Lasse Kjus kjørte strålende og ble nummer to i lørdagens utfor i Chamonix. Stephan Eberharter vant.

10.01.04 13:53

Lasse Kjus hadde ikke vist storform i utfor tidligere denne sesongen. Men i Chamonix fikk han endelig fart på skiene.

Med startnummer 19 kjørte han ned til nestbeste tid. Bare østerrikeren Stephan Eberharter var raskere ned traséen enn Kjus.

- Jeg må ha gjort noe bra på vei nedover, så jeg mener jeg må ha all grunn til å være fornøyd med dette, selv om jeg hadde på følelsen at det ikke gikk fort nok helt på toppen, sier Kjus til NTB.

Eberharter kjørte først av alle, og hadde de beste forholdene. Lederen av utforcupen i verdenscupen, Michael Walchhofer, ble nummer tre.

Med andreplass lørdag, har Kjus lagt et godt grunnlag foran søndagens kombinasjonsslalåm, men han vil ikke innkassere seieren på forhånd.

- Det er mange bra slalåmkjørere som kjører fort i utfor her, så kombinasjonen blir tøff, sier han til NTB.

Bakgrunn:

Lasse Kjus har ikke vært bedre enn nummer seks i utfor denne sesongen. I Chamonix satser han på å komme høyere på resultatlisten.

Bjarne Solbakken, som overraskende ble nummer to i utforen i Beaver Creek, er syk og stiller ikke til start lørdag.

Østerrikske Michael Walchhofer leder overraskende utforcupen når det er kjørt fire renn. Han har en seier, to andreplasser og en sjetteplass å se tilbake på til nå denne sesongen.

Norge stiller med fem mann i Chamonix. I tillegg til Kjus, er Kenneth SIvertsen, Audun Grønvold, Aksel Lund Svindal og unggutten Ole Magnus Kulbeck med.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.